Click here for ENGLISH version

Lappeenrannan seudun eläinsuojeluyhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 1970. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenranta ja se on Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n jäsen. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluvat Lappeenranta ja Imatra sekä niiden ympäristökunnat.

Yhdistyksemme tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys

·         pyrkii vaikuttamaan eläinsuojelulainsäädäntöön sekä viranomaisten toimintaan ja päätöksiin ja toimintaan
          antamalla lausuntoja, ehdotuksia ja kannanottoja, jotka edistävät eläinten hyvää kohtelua
·         neuvoo ja opastaa eläintenomistajia toimimaan tavalla, joka edistää eläinten hyvinvointia
·         harjoittaa tarkoitusperiensä mukaista nuorisotoimintaa
·         harjoittaa julkaisu-, valistus- ja koulutustoimintaa
·         järjestää esitelmätilaisuuksia, kokouksia, eläinsuojelupäiviä ja muita samantapaisia tilaisuuksia
·         ottaa palvelukseensa puhujia, neuvojia, valvojia ja asiamiehiä
·         toimii muillakin vastaavilla tavoilla, jotta eläinten hyvä kohtelu ja rakkaus eläimiin lisääntyisivät
·         ylläpitää rekisteröimättömiä jaostoja

Toiminnan tukemiseksi yhdistyksemme voi

·         ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä hankkia ja omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja
          irtainta omaisuutta
·         järjestää myyjäisiä, arpajaisia ja varainkeräyksiä
·         ostaa ja välittää jäsenilleen eläintenhoito- ja suojeluvälineitä sekä myydä merkkejä, kortteja ja adresseja sekä                     harjoittaa kioskitoimintaa.

Yhdistyksemme tärkein työmuoto on auttaa alueemme kodittomia eläimiä löytämään uudet hyvät kodit ja ikioman perheen. Eniten kotia etsimään tulee kissoja, mutta välillä myös koirat tai muut pieneläimet tarvitsevat uutta kotia. Uutta kotia etsivät lemmikit etsivät uutta omistajaa joko Eläinkoti Pesällä tai sijaiskodeista käsin. Muita toimintamuotojamme ovat mm. varainhankinta, tapahtumien järjestäminen, eläinsuojeluneuvonta ja eläinkodin toiminta. Lisätietoja eri toimintamuodoistamme löydät täältä.

Yhdistyksemme toimii täysin vapaaehtoispohjalta, eikä toimintamme olisi mahdollista ilman jäseniämme. Apunne on meille korvaamatonta! Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme onkin saada lisää jäseniä mukaan eläinystävälliseen joukkoomme.