Vapaat vapaaehtoistyötehtävät

Lähde vapaaehtoistyöhön!
2.7.2018

Oletko kiinnostunut eläinten hyvinvoinnista ja eläinsuojelutyöstä, mutta et ole vielä löytänyt omaa tapaasi osallistua? Eläimiä voi auttaa monilla eri tavoilla - myös etänä!
**************************************************
Haemme
eläinsuojeluyhdistykselle tiedottajaa!

Olet viestinnän ammattilainen tai sinulla on halu oppia ja kehittyä sellaiseksi. Sinulle on tuttua käytännön monikanavainen viestintätyö. Olet taitava verkostojen luoja ja sujuva sosiaalisen median käyttäjä.

Tiedottajana pääset vastamaan yhdistyksen viestinnän ja markkinoinnin johtamisesta, koordinoinnista ja toimit tiedotustiimin vastaavana henkilönä. Taitosi innostaa ja saada ihmiset mukaan mahdollistaa sen, että yhdessä tiedotustiimin kanssa teette Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistystä ja sen toimintaa entistä enemmän näkyvämmäksi.

Työskentelet tiiviisti yhdistyksen hallituksen kanssa. Kelpoisuusvaatimuksena on halu kehittää ja esitellä eläinsuojelutyötä. Tiedottaja hoitaa mm. seuraavat tehtävät tai niiden delegointi:

 • Jäsentiedotteen kokoaminen, taittaminen, painattaminen ja lähetys jäsenistölle
 • Yhdistyksen kuulumisten päivittäminen Eläinten Ystävä-lehteen
 • Yhteydenpito yhdistyksen eläintenhoitajiin, luonnonvaraisten eläinten hoitajiin, sijaiskoteihin ja muihin aktiiveihin tiedottamiseen liittyvän materiaalin keräämiseksi
 • Yhdistyksen Facebook-sivujen, Instagramin, YoutuTube-kanavan ja muiden mahdollisten viestintäkanavien ylläpito
 • Haastattelut

Eduksesi tehtävän menestykselliselle hoitamiselle ovat

 • kokemus viestinnästä
 • vahva näkemys strategisesta viestinnästä ja viestinnän kehittämisestä
 • erinomaista suullista ja kirjallista ilmaisu- ja neuvottelutaitoa vaativissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
 • hyvät esiintymistaidot

Tehtävänkuvaa voidaan sovitusti myös muokata hakijan tietojen, taitojen, toiveiden ja halujen mukaisesti. Tiedottajana voi toimia myös etänä. Kyseessä on vapaaehtoinen, oman aikataulun mukaisesti toteutettavissa oleva tehtävä. Kysy lisää tai lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi osoitteeseen lsey.lseyinfo(at)gmail.com!

**************************************************
Haemme nyt valokuvien muokkaustiimiimme ahkeria kuvankäsittelijöitä!

Jos olet tarkkasilmäinen, joustava ja positiivisella energialla varustettu, olet mahdollisesti etsimämme henkilö. Alla olevat tietotaidot ja ominaisuudet auttavat kyseisessä tehtävässä:

 • Kokemus kuvankäsittelystä
 • Värienhallinnan tuntemus
 • Tunnollisuus
 • Iloinen ja energinen asenne

Vapaaehtoistyö on pääasiassa kuvien käsittelyä julkaisukelpoisiksi nettisivuille, Facebookiin sekä muihin mahdollisiin sähköisiin kanaviin tai muihin markkinointitarkoituksiin, kuten esitteisiin. Haemmekin nyt persoonaa, jolla on halu auttaa eläimiä vaikka etänä sekä asenne kohdallaan!

Kyseessä on vapaaehtoinen, oman aikataulun mukaisesti toteutettavissa oleva tehtävä. Kysy lisää tai lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi osoitteeseen lsey.lseyinfo(at)gmail.com!
**************************************************
Etsimme kuljetusapua Kotkan seudulla!

Jos sinulla on käytössäsi auto sekä ajokortti ja asut Kotkan seudulla, olet etsimämme henkilö! Etsimme kuljetusapua lahjoitusten kuljettamiseen lahjoituspisteistä varastoon ja kissojen kuljettamiseen sijaiskoteihin tai eläinlääkäriin.

Kyseessä on vapaaehtoinen, oman aikataulun mukaisesti toteutettavissa oleva tehtävä. Kysy lisää tai lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi osoitteeseen lsey.kymenlaakso(at)gmail.com!
**************************************************
Tarvitsemme sijaiskoteja!

Etsimme eläinystävällistä ja luotettavaa sijaiskotia, joka huolehtii eläimen tarpeista yhteistyössä LSEYn yhteyshenkilöiden kanssa. Sijaiskoti tarjoaa lemmikille hyvän paikan asua ja eläimen tarpeiden mukaisen, vastuullisen perushoidon: ravinnon, terveydenhoidon, tarvikkeet, mahdollisen ulkoiluttamisen, virikkeitä ja seuraa. Yhdistys kustantaa eläimen tarvitseman eläinlääkärihoidon ja lääkkeet, sekä auttaa tarvittaessa ruuan, hiekan, purun ja tai muiden tarvikkeiden hankinnassa.

LSEY tarjoaa perehdytystä ja neuvontaa eläinten hoidossa ja toimii taustatukena sekä tilapäiskodille että eläimille. Etsimme sijaiskoteja Etelä-Karjalan sekä etelä-Kymenlaakson alueelta. Sijaiskodilla toivotaan olevan...

 • turvallinen, rauhallinen ja riittävän tilava asuintila hoitoeläimelle
 • mahdollisten omien lemmikkien terveydenhuolto kunnossa
 • tarvittaessa hoitoeläimen eristysmahdollisuus
 • kokemusta/tietoa eläinten kanssa toimimisesta
 • kärsivällisyyttä ja tervettä järkeä sekä yhteistyökykyä eläinten ja ihmisten kanssa
 • kohtuullinen tavoitettavuus puhelimitse
 • aktiivisuutta tilanteen mukaan toimimisessa
 • mahdollisuutta toimittaa eläin tarvittaessa eläinlääkäriin

Kysy lisää, lähetä vapaamuotoinen esittely itsestäsi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai täytä sijaiskotihakemus. Lisätietoja sijaiskotitoiminnasta nettisivuillamme välilehdellä Kotia etsivät - Sijaiskotitoiminta.
**************************************************
Kiinnostuitko jostakin mainitsemastamme vapaaehtoistyötehtävästä?

Aiempaa kokemusta LSEY r.y.:n tai muiden yhdistysten vapaaehtoisena ei tarvitse olla.

Vapaaehtoisilla tulisi olla kiinnostusta eläinten hyvinvointiin ja eläinsuojeluun, yhteistyökykyä, sekä halua toimia vapaaehtoisorganisaatiossa ja sitoutua toimintaan pidemmäksi aikaa. Lisäksi edellytämme yhdistyksen arvoihin sitoutumista. Voit tutustua eettisiin ohjeisiimme täällä: https://www.sey.fi/seytoimii/seyn-jasenyhdistykset/jasenyhdistysten-eettiset-ohjeet.

Lämpimästi tervetuloa mukaan paikalliseen eläinsuojelutoimintaan!
**************************************************
Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.:n tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Yhdistyksemme tärkein työmuoto on auttaa huostaanotettuja ja muita kodittomia eläimiä löytämään uudet hyvät kodit. Muita toimintamuotojamme ovat mm. varainhankinta, leikkaus-, sirutus-, rokotus- ja muiden tapahtumien järjestäminen, eläinsuojeluneuvonta ja eläinkodin toiminta. Yhdistyksemme toimii Kaakkois-Suomen alueella ja sen kotipaikka on Lappeenranta. Olemme Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto ry SEYn paikallisyhdistys. Teemme yhteistyötä mm. Kaakkois-Suomen eläinsuojeluviranomaisten ja paikallisten eläinlääkäreiden kanssa, muiden eläinsuojelu- ja eläinjärjestöjen kanssa, sekä lemmikkitarvikeliikkeiden ja muiden alojen yritysten kanssa. LSEY r.y.:llä on tällä hetkellä noin 330 jäsentä.