Tue toimintaa

1. Liittymällä jäseneksi LSEYhyn. Lue lisää liittymisestä täältä: Liity jäseneksiVoit liittyä jäseneksi myös ottamalla yhteyden sähköpostitse jäsensihteeriin lsey.jasensihteeri(at)gmail.com.

2. Hankkimalla lisää jäseniä yhdistykseemme. 
Vinkkaa yhdistyksestämme, tekemästämme työstä sekä jäsenyydestämme tuttavillesi, sukulaisillesi ja ystävillesi!

3. Jakamalla yhdistyksen esitteitä ja oppaita. Voit omassa arjessasi auttaa eläinsuojelutyötä jakamalla esitteitämme esim. yritysten tms. ilmoitustauluille (kaupat, koulut, kirjastot, sairaalat yms.) tai ulkoilmoitustauluille. Esitteitä ja oppaita saa haettua Pesältä Pesän vierailuaikoina sopimalla ajan sähköpostitse lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai puhelimitse 050 555 1186 tai tulostamalla niitä itse nettisivuiltamme kohdasta Ohjeet - Materiaalipankki. Pesältä saa myös painettuja oppaita, joita ei materiaalipankin kautta ole mahdollista tulostaa.

4. Tykkäämällä Facebook-sivustamme ja siellä olevista julkaisuista, kuvista ja videoista. Tykkäämällä päivityksiämme eläinsuojelu-uutiset ja kotia etsivät eläimet tavoittavat yhä enemmän ihmisiä. Jaathan päivityksiämme omalla sivullasi sekä seuraamissasi ryhmissä!

5. Arvostelemalla yhdistyksemme ja toimintamme Facebookissa antamalla tähtiä yhdestä viiteen.

6. Kutsumalla kavereita tykkäämään Facebook-sivustamme.
Facebook-kansikuvamme alla näet kohdat Tykätty - Seurataan - Jaa - .... Valitse kolme pistettä ja aukeavan valikon alaosasta Kutsu kavereita.

7. Seuraamalla meitä Instagramissa. Tykkää ja kommentoi kuviamme, jotta kotia etsivät eläimemme tavoittavat potentiaaliset kotinsa paremmin!

8. Ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi eläintenhoitajaksi. Eläimiä hoidetaan vapaaehtoisvoimin vuoden jokaisena päivänä, joten jos olet eläinrakas ja sinulta löytyy aikaa arkena tai viikonloppuna, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi hoitajaksi vuorovastaavallemme numeroon 050 555 1466 tai sähköpostitse lsey.vuorovastaava(at)gmail.com. Hoitaja vastaa Pesän päivittäisestä siivouksesta, eläinten ruokinnasta ja lääkinnästä sekä harjauksesta, silittelystä ja leikittämisestä. Hoitovuorot sovitaan etukäteen. Lisätietoja hoitajana toimimisesta nettisivuillamme kohdassa Hoitajaksi eläinkoti Pesälle.

9. Tulemalla mukaan sijaiskotitoimintaan. Koteja tarvitaan pääasiassa esim. sterilisaation tai muun annettavan lääkekuurin vuoksi, mutta myös Pesän ollessa täynnä, jolloin kissat pääsevät hetkeksi lomailemaan normaaliin kotiympäristöön. Sijaiskodiksi voit ryhtyä esim. viikoksi - pariksi kuukaudeksi. LSEY kustantaa eläimen kulut, kuten ruoat, hiekat ja mahdolliset lääkkeet yms. Kysele asiasta tarkemmin sijaiskotivastaavaltamme puhelimitse 045 694 9597, sähköpostitse lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai lähetä sijaiskotihakemus.

10. Tuomalla omia ideoita tai osaamista yhdistyksen käytettäväksi. Otamme mieluusti apua vastaan eri alojen taitajilta. Mikäli sinulla on idea jolla voisit olla avuksi, ota yhteyttä lsey.lseyinfo(at)gmail.com tai anna palautetta: PALAUTELOMAKE. Katsothan myös vapaat vapaehtoistyötehtävämme.

11. Lahjoittamalla tavaraa eläinkodille. Pesällä sekä sijaiskodeissa on jatkuva tarve hyvälaatuiselle kissanruualle: märkäruokaa, penturuokaa ja kissanraksuja kuluu paljon! Toivomme lahjoituksena laadukasta ruokaa, että saamme pidettyä eläimet hyvässä kunnossa. Muutto pois omasta kodista eläinkotiin tai sijaiskotiin voi olla eläimen elämän suurin stressi ja stressi laskee eläimen vastustuskykyä. Monella kissalla voi olla myös matoja, jotka laskevat yleiskuntoa. Myös tautipaine on suuri, kun samassa tiloissa on paljon eläimiä samanaikaisesti, asukit tulevat eri paikoista ja vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Eläinkaupassa osataan neuvoa, minkälaista ruokaa kannattaa ostaa. Päivittäistavarakauppojen valikoimasta käytämme Almo Naturea - muut merkit sisältävät paljon kasviperäisiä ainesosia, jotka eivät sovi kissoille.

Myös paakkuuntuvaa kissanhiekkaa otamme mieluusti vastaan. Lisäksi voit lahjoittaa mm. matolääkkeitä, lisäravinteita, kuljetuskoppia, kiipeilytelineitä, raapimalautoja, ym. Pesällä sekä sijaiskodeissa tarvitaan myös siivoustarvikkeita ja -aineita (erityisesti desinfioivia pesuaineita, kuten Virkon tai Desinfektol).

Lahjoituksia voi toimittaa koirien turkinhoitoon liikkeeseen Trimpetiin, Standertskjöldinkatu 1 , Lappeenranta, ma-pe klo 8-19. Jos Trimpetissä ei ole ketään, lahjoitukset voi jättää oven viereen. Voit toimittaa meille lahjoituksia laidasta laitaan - yli oman tarpeemme tulevat lahjoitukset toimitamme muille eläinsuojelutoimijoille, kuten Löytöeläinkoti KaskivaaraanTassutarhalle sekä Viipuriin koiratarhalle tai kissatalolle. Kiitos lahjoituksestasi jo etukäteen!

12. Tue meitä ostamalla tavaraa kirpputoripöyältämme. Lisätietoja kirpputoripöydistämme Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa kohdassa Toiminta - Kirpputori.

13. Tekemällä lahjoituksen yhdistyksen tilille: FI14 5620 0920 0047 01, viitenumero 8280, BIC-koodi: OKOYFIHH.  Kaikki yhdistykselle tulevat lahjoitukset käytetään eläinten hyväksi. Testamenttilahjoitusten tiedustelut lsey.elainkotipesa(at)gmail.com.

14. Antamalla lahjoituksen keräyslippaisiimme. Suuntaa kauppareisulle eläinsuojelutyötä tukeviin liikkeisiin. Rahankeräyslippaiden paikat löydät nettisivuiltamme kohdasta Rahankeräyslippaat

15. Antamalla kodin kodittomalle eläimelle. Muistathan kuitenkin eläintä hankkiessasi, että eläin on vastuullasi jopa yli 10 vutta, riippuen toki eläimen iästä ja lajista. Älä siis hanki eläintä hetken mielijohteesta! Toivomme että kaikki yhdistyksen kautta kotia etsivät eläimet pääsevät pysyviin ja hyviin koteihin, joissa niillä on koti tarjolla elämänsä loppuun asti.

16. Pitämällä huolen omasta lemmikistäsi! Isoimman palveluksen yhdistykselle sekä tietysti eläimelle teet huolehtimalla oman lemmikkisi päivittäisestä hyvinvoinnista! Sairastunut eläin täytyy aina käyttää välittömästi eläinlääkärissä. Pidäthän myös eläimesi ulkona kytkettynä tai aitauksessa, jotta eläimesi ei ajaudu itse vaaratilanteeseen tai aiheuta niitä muille. Mikäli näet huonosti hoidetun tai heitteille jätetyn eläimen, ota aina yhteys alueesi eläinsuojeluvalvojaan.

17. Tutustu SEYn sivuilla siihen, miten voit vaikuttaa eläinten hyvinvointiin valtakunnallisella tasolla.

Kiitos avustasi ja tervetuloa toimimaan yhdessä eläinten hyväksi!

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen 27.8.2018 päivänä myöntämä rahankeräyslupa, numero RA/2018/743. Lupa on voimassa 1.9.2018-31.8.2020 Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella. Keräämämme varat käytämme kotia etsivien eläinten hyväksi ja eläinsuojelutyöhön keräysluvan aikana.

April