Kissaa adoptoimassa?

Kiitos että harkitset tai olet jo päättänyt tarjota kodin kodittomalle kissalle! Ennen kissan muuttoa kotiisi on tärkeää perehtyä kissan hoitoon, ruokintaan, ym ja tehdä kodistasi kissaturvallinen sekä kissalle viihtyisä paikka. Luethan huolella läpi seuraavat ohjeemme:

 

-- UUDEN KODIN TARKASTUSLISTA --

TÄRKEÄÄ! Käy läpi kohta kohdalta tämä tarkastuslista ja varmistu että olet hankkinut tarvittavat tarvikkeet, tehnyt kodistasi kissaturvallisen sekä varautunut muiltakin osin kissan muuttoon kotiisi.

--

1. Kissan hoito ja Ruokinta

Ennen kissan tuloa on oltava perillä kissan perushoidosta ja ruokinnasta. Autamme mieluusti kysymyksissä näihin aiheisiin liittyen!

--

2. Kissan ulkoileminen

Kissa ulkoilee turvallisesti valjaissa tai ulkotarhassa. Kissaa ei saa laskea vapaana ulkoilemaan sopimuksen purkamisen uhalla! Mikäli olet harkinnut kissalle vapaata ulkoilua niin kerrothan sen rehellisesti.

--

3. Kissan aktivointi

Onnellinen kissa tarvitsee aktivointia. Aktivoinnilla ehkäistään myös monen käytösongelman synty. Kissa viihtyy sisäkissana kunhan saa virikkeitä ja tekemistä.

--

4. Aran kissan käsittely

Jokaisen kissan tulee antaa tutustua uusiin ihmisiin ja kotiin omassa tahdissaan. Aran kissan kanssa on oltava erityisen paljon malttia.

--

5. Kissojen tutustuttaminen toisiinsa / toisiin eläimiin

Mikäli kodissasi/lähipiirilläsi on muita kissoja/eläimiä, luethan alla olevan tarkoin. Oikein tehdyllä tutustuttamisella saadaan parhaita tuloksia! Kiirehtimällä aiheutetaan kissalle tarpeetonta stressiä ja kissa ei tällöin välttämättä ollenkaan sopeudu uuteen kotiinsa.

--

6. Kissan ongelmakäytös ja Aggressiivinen kissa

Kissoilla voi ilmetä monenlaisia käytösongelmia mutta ongelma on usein helposti ratkaistavissa. Mikäli kissalla ilmenee käytösongelmia, otathan heti yhteyttä meihin niin voimme miettiä yhdessä ratkaisuja!

--

7. Fyysiset rangaistukset

Fyysisten rankaisujen käyttö lemmikin koulutuksessa ja käytösongelmissa on todettu tehottomaksi. Vääristä koulutusmetodeista aiheutuu eläimelle kipua ja stressiä. Mikäli ratkaisua ei löydy etkä tiedä mitä tehdä, ota aina yhteys meihin. Eläin oppii parhaiten ja tehokkaimmin posiitivisella vahvistamisella!

--

HYVINVOIVA KISSA (PDF)

Kattava tietopaketti kissan hoidosta ja hyvinvoinnista. 

--

Pikkupennusta vilkkaaksi vesseliksi (PDF)

Millaista on elämä kissanpennun kanssa? Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

--

Kissanpäivät kaiken ikää (PDF)

Mitä seniori-ikäisen adoptoijan kannattaa ottaa huomioon? Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

--

Pissat väärässä paikassa? (PDF)

Ongelmia sisäsiisteyden kanssa? Kannattaa lukea vinkkejä tästä esitteestä. Annamme vinkkejä kissan sisäsiisteysongelmiin joten otathan rohkeasti yhteyttä mikäli kissa ei ole sisäsiisti kodissasi. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

--

Kissasi ja sinä (PDF)

Koulutusvinkkejä, ja tietoa ihmisen ja kissan suhteesta. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

--

Kissa kaupungissa (PDF)

Millaista on järkevä ja turvallinen kissojen pito? Suomessa kissojen asema on huono ja luonnossa kulkee paljon hylättyjä kissoja. Kissojen leikkauttaminen ja tunnistemerkitseminen olisi tärkeää kissojen aseman parantamiseksi. Kaikki yhdistykseltämme lähtevät kissat ovat tunnistemerkittyjä ja aikuiset / riittävän isot pennut myös leikattuja. Luovutusikäisistä pennuista otamme leikkauspantin, joka palautetaan omistajalle kun saamme nähdä kuitin kissan leikkuuttamisesta. ELÄINSUOJELUYHDISTYKSELTÄ ADOPTOIDULLA KISSALLA EI SAA TEETTÄÄ PENTUJA! Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

--

Virikkeistä kissasi viihtymään (PDF)

Miten tehdä sisäkissasta onnellinen? Esitteessä on hyviä vinkkejä kissan aktivointiin. Esitteen on tehnyt Suomen eläinsuojeluyhdistysten kummit ry.

 

Kysythän rohkeasti lisää mikäli kaipaat neuvoja kissasi suhteen:

lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai p. 050 555 1186