Lahjoita

Luovutus-ja adoptiomaksuista huolimatta jokainen vastaanottamamme kissa aiheuttaa meille noin 85 € kuluja. Lahjoituksellasi autat eläimiä hädässä ja annat eläimille paremman tulevaisuuden. Kerätyt varat käytetään mm. seuraaviin kuluihin:

 • Rokotukset
 • Leikkaukset
 • Madotukset
 • Ruoat
 • Lääkkeet
 • Eläinlääkärikäynnit
 • Sirutukset
 • Kissanhiekat
 • Eläinkodin remontti
 • Valistustoiminta
 • Eläinten hyvinvointia koskeva tiedottaminen ja ja neuvonta

Lahjoitusten toimitus

 • Eläinkoti Pesä, Soskuankatu 2, 53300 Lappeenranta, vierailuaikoina sunnuntaisin 14-16, muina aikoina jätä lahjoitukset oven ulkopuolella olevaan laatikkoon (ei pakkasella!)
 • Koirien turkinhoidon erikoisliike Trimpet, Standertskjöldinkatu 1, Lappeenranta, ma-pe klo 8-19. Jos Trimpetissä ei ole ketään, lahjoitukset voi jättää oven viereen
 • Rahula, Kaakkoiskaari 22, 53500 Lappeenranta, aukioloaikojen mukaan
 • Kioski Kinke laade, Imatrantie 5a, 53100 Lappeenranta, aukioloaikojen mukaan
 • Super Pet Imatra, Tietäjänkatu 2, 55100 Imatra, aukioloaikojen mukaan
 • Eläintarvike Norppis, Kanava-aukio 2, 55100 Imatra, aukioloaikojen mukaan
 • Jussin Jättikirppis, Tikankatu 12, 48600 Kotka, aukioloaikojen mukaan
 • Kotkan Musti ja Mirri, Jumalniementie 7, 48600 Kotka
 • Kotkan kierrätyspaja, Satamakatu 3, 48100 Kotka, aukioloaikojen mukaan
 • Noon Knit, Vesivallinaukio 1, 48600 Kotka, aukioloaikojen mukaan

Ruoka- tai tavaralahjoitus postitse
Mikäli haluat lähettää yhdistykselle lahjoituksen tai tilata yhdistykselle lahjoituksen verkkokaupan kautta (esim. Zooplus, Peten koiratarvike), laita vastaanottajaksi/toimitusosoitteeksi:

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.
Eläinkoti Pesä
Soskuankatu 2
53300 Lappeenranta
p. 050 555 1186
lsey.elainkotipesa(a)gmail.com

tai

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y.
c/o Noon Knit
Vesivallinaukio 1
48600 Kotka
p. 050 555 1197
lsey.kymenlaakso(at)gmail.com

Yritysten tekemät lahjoitukset
Tiedustelut sähköpostitse: Lsey.lseyinfo(at)gmail.com.

Rahalahjoitukset
Lahjoituksen voi tehdä suoraan yhdistyksen tilille seuraavilla tiedoilla: saaja L:rannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys, tilinumero FI14 5620 0920 0047 01, viitenumero 8280, BIC-koodi: OKOYFIHH. Alla esimerkkejä kustannuksista, joiden mukaisella summalla voit halutessasi meitä tukea:

- Yhden kissan sterilisaatio 105 e
- Kotia etsivän kissan hoito 1,5 kuukauden ajan 85 e
- Yhden kissan kastraatio 65 e
- Kotia etsivän kissan hoito yhden kuukauden ajan 55 e
- Yhden kissan kuukauden ruoat 40 e
- Yhden kissan kuukauden hiekat 20 e
- Yhden kissan matolääkitys 10-20 e

Mikäli haluat ohjata lahjoituksen tiettyä tarkoitusta varten, tutustuthan lahjoitusten käyttötarkoituksiin sekä varojen ohjaamiseen kohdassa "Viitenumerot."

Lisätietoa ruokalahjoituksista
Pesällä sekä sijaiskodeissa on jatkuva tarve hyvälaatuiselle kissanruualle: varsinkin märkäruokaa ja erityisesti penturuokaa kuluu paljon! Toivomme lahjoituksena laadukasta ruokaa, että saamme pidettyä eläimet hyvässä kunnossa. Muutto pois omasta kodista eläinkotiin tai sijaiskotiin voi olla eläimen elämän suurin stressi ja stressi laskee eläimen vastustuskykyä. Monella kissalla voi olla myös matoja, jotka laskevat yleiskuntoa. Myös tautipaine on suuri, kun samassa tiloissa on paljon eläimiä samanaikaisesti, asukit tulevat eri paikoista ja vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Lisätätietoa kissan ruokinnasta nettisivuillamme: Kissan ruokintaKaikille lahjoituksille, laadusta riippumatta, on kuitenkin käyttöä.

Lisätietoja tavaralahjoituksista
Otamme mieluusti paakkuuntuvaa kissanhiekkaa vastaan. Lisäksi voit lahjoittaa mm. matolääkkeitä (erityisesti Mirrix, Flubenol, Drontal, Droncit, Cazitel ja Prazitel), lisäravinteita, kuljetuskoppia, kiipeilytelineitä, raapimalautoja sekä siivousaineita, erityisesti desinfioivia pesuaineita, kuten Virkon, Oxivir tai Desinfektol ja pyykinpesuaineista KW Valko desinfioiva pesujauhe tai Kiillon desinfioiva puhdistusaine.

Tekstiililahjoitukset
Tekstiililahjoituksina vastaanotamme isoja pyyhkeitä ja fleece-peittoja. Emme pysty ottamaan vastaan patjoja, tyynyjä, peittoja yms. Otathan meihin yhteyttä ensin sähköpostitse, niin voimme miettiä minne lahjoitukset voi toimittaa. Voit olla lahjoituksista yhteydessä lsey.elainkotipesa(at)gmail.com.

Kirpputorilahjoitukset
Yhdistyksellämme on jatkuva kirppispöytä Lappeenrannassa Vilma's Second hand-kirpputorilla, os. Ratakatu 33, pöytä nro C205 sekä Kotkassa Jussin Jättikirppiksellä, os. Tikankatu 12, pöytä nro 8, 23.4.2018 alkaen. Vastaanotamme ehjiä, hyväkuntoisia ja puhtaita lahjoituksia. Vastaanotamme mielellämme esimerkiksi pientä kodintavaraa, kuten keittiötarvikkeita ja aterimia, siistejä lasten- ja naisten vaatteita (M-XXXXL), lasten tarvikkeita ja leluja sekä käytettyjä eläinten tarvikkeita, kuten lelut, hiekkalaatikot, kuljetuskopat, hihnat, valjaat, ulkoiluvaatteet, harjat. Lahjoitathan tuotteet puhdistettuina ja tekstiilituotteet, esim. vaatteet, valmiiksi pestyinä. Jos sinulla on tavaroita joita haluat lahjoittaa, otathan ensin yhteyttä meihin sähköpostilla: Etelä-Karjalan alue LSEY.KIRPPIS(at)gmail.com ja Kymenlaakson alue LSEY.KIRPPUTORI(at)gmail.com.

Kuukausilahjoitukset
Jotta olisimme toimintavalmiita myös yllättävissä tilanteissa, keräämme jatkuvasti lahjoituksia. Valitse itsellesi sopiva summa, jolla autat eläimiä kuukausittain - kaikki lahjoitukset auttavat meitä! Lahjoituksen voi tehdä suoraan yhdistyksen tilille: saaja L:rannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys, tilinumero FI14 5620 0920 0047 01, viitenumero 8280, BIC-koodi: OKOYFIHH. Tallenna maksupohja verkkopankkiisi ja määritä toistuvuudeksi kuukausittain.

Kissakummius
Haluaisitko kissan, mutta et pysty ottamaan omaa kissaa allergian tai jonkin muun syyn takia? Kissakummius on tapa auttaa yhtä koditonta eläintä omaan kotiinsa. Kissakummina voit lahjoittaa valitsemallesi kummikissallesi ruoka- tai tavaralahjoituksia (kuten leluja) tai rahaa esimerkiksi eläinlääkärikuluihin, kuten rokotuksiin ja leikkauksiin. Olet myös tervetullut tapaamaan kummikissaasi ja leikkimään hänen kanssaan kissan terveydentilan niin salliessa. Meillä on usein monta koditonta kissaa, jotka kaipaavat omaa kummiaan. Kissakummina saat kuulumisia ja kuvia kummikissastasi valintasi mukaan joko sähköpostitse tai kirjeitse n. 1-2krt kk.

Ryhdy kummiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai soittamalla/tekstaamalla eläinkoti Pesän puhelinnumeroon p. 050 555 1186. Ilmoita meille nimesi, sähköpostiosoitteesi, postitusosoitteesi sekä kissa, jonka kummiksi haluaisit ryhtyä. Useimmiten kummeja etsitään kissoille, joille ei voi vielä kotia etsiä terveydentilan tms syyn vuoksi. Kissakummimaksu on 20e/kk. Halutessasi saat toki maksaa isompaakin maksua. Voit lopettaa kummiuden milloin tahansa. Muuten kummius päättyy silloin, kun kissa pääsee omaan kotiinsa.

Tavoitteemme on löytää kaikille meille saapuville eläimille hyvä loppuelämän koti. Jos ihastut kissaan, voit lunastaa eläimen eläinsuojeluyhdistykseltä itsellesi normaalikäytännön ja -hinnaston mukaan.

Merkkipäivälahjoitukset
Tuntuuko, että sukulaiset, ystävät ja tuttavat eivät osaa ostaa sinulle merkki- tai juhlapäivinä sinulle oikeanlaisia lahjoja? Tai tuntuuko, ettet oikeastaan enää tarvitse tai halua lahjoja, mutta silti saat merkkipäivänäsi aina jonkin lahjan? Voit halutessasi pyytää tuttaviasi ohjaamaan sinulle osoitetut muistamiset lahjoituksena eläinsuojeluyhdistykselle heidän toivomallaan summalla, esimerkiksi syntymäpäivä-, nimipäivä-, valmistujais- tai joululahjat. Merkkipäivälahjoituksen voi tehdä yhdistyksen tilille seuraavilla tiedoilla: saaja L:rannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys, tilinumero FI14 5620 0920 0047 01, viitenumero 8345, BIC-koodi: OKOYFIHH. 

Rahankeräyslippaat
Voit tehdä lahjoituksen myös rahankeräyslippaisiimme, joita löytyy pitkin Kaakkois-Suomea eri yritysten toimipisteistä. Lippaiden paikat löytyvät sivultamme rahankeräyslippaat.

Testamenttilahjoitukset
Yhdistyksemme historian aikana olemme saaneet merkittäviä lahjoituksia ihmisiltä, jotka ovat olleet eläinten ystäviä henkeen ja vereen. He ovat halunneet avustaa meitä työssämme myös silloin, kun he eivät enää itse ole paikalla. Valtavan suuri kiitos testamenttilahjoittajillemme siitä, että meillä on mahdollisuus pyörittää eläinten hautausmaata sekä siitä, että olemme voineet ostaa ikioman eläinkodin. Me kannamme heidän perintöään eteenpäin ja käytämme saamamme lahjoitukset suurella rakkaudella, eläinten parhaaksi. Mikäli haluat tehdä testamenttilahjoituksen, ota meihin yhteyttä: lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai p. 050 555 1186. Mikään lahjoitus ei ole liian pieni, eikä testamentin tarvitse olla rahaa.

"Olkoon lämmin-henkisen lahjoittajan elämänilta tyynen kesä-illan rauhan tutuinen ja vuotakoon siihen runsaasti ijäisyys-siunauksen kastehelmiä, palkkioksi ja vastikkeeksi siitä mitä hän omantunnon pyhiä vaatimuksia kuullen uhrannut on." (Kiitos lahjoittajalle Eläinten Ystävä-lehdessä 1926.)

Aikalahjoitus
Mikäli et pysty tai halua lahjoittaa tavaroita tai rahaa, voit myös lahjoittaa omaa aikaasi! Tarvitsemme esimerkiksi jatkuvasti eläintenhoitajia käymään eläinkoti Pesällä pitämässä kissoista ja muista pieneläimistä huolta. Voit myös alkaa sijaiskodiksi ja vastaanottaa tilapäisesti eläimen hoitoon kotiisi. Kaipaamme lisää henkilöitä avuksemme esimerkiksi tapahtumiin. Jos  haluat avustaa eläinsuojelutyössä omalla työpanoksellasi tai sinulla on vahva osaaminen jollakin tietyllä alalla, otathan yhteyttä lsey.lseyinfo(at)gmail.com niin katsomme, miten juuri sinä voisit auttaa eläimiä.

Jäsenyys
Jäsenyys ei vaadi sinulta osallistumista toimintaan - jäsenyytesi pääidea on tärkeän toiminnan tukeminen. Liittymällä LSEYn jäseneksi tuet yhdistyksemme toiminnan jatkuvuutta: näitä ovat esimerkiksi kotien etsiminen kodittomille sekä eläinsuojelumyönteinen kasvatus- ja tiedotustoiminta Liittyessäsi jäseneksi saat Eläinten ystävä-lehden neljä kertaa vuodessa sekä vuosittain ilmestyvän LSEYn jäsentiedotteen. Saat myös halutessasi osallistua kattojärjestömme SEYn järjestämille eläinsuojeluaiheisille luennoille ja koulutuksille (kuten eläintaitokoulutus Ellu, aluetapaamiset, kouluvierailijakoulutus ja eläinsuojeluneuvojakoulutus). Saat myös äänioikeiden yhdistyksen kokouksiin (esim. vuosikokous) ja voit halutessasi asettua ehdolle hallitukseen. Varsinaisen jäsenyyden hinta on 33 € vuodessa. Voit liittyä jäseneksi ilmoittamalla asiasta sähköpostitse jäsensihteerillemme lsey.jasensihteeri(at)gmail.com.

Avustamme myös muita
Yli oman tarpeemme tulevat lahjoitukset jaamme muiden eläinsuojelutoimijoiden kanssa, kuten Löytöeläinkoti Kaskivaaran, Tassutarhan sekä Viipuriin koiratarhan Dobrij Pesin (Hyvä koira) tai Viipurin kissatalon Vtoroi Shansin (Toinen mahdollisuus) kanssa. Lisäksi Venäläinen Kronstadtin kaupungissa oleva vapaaehtoinen eläinsuojeluryhmä Kovcheg vastaanottaa lahjoituksia avustamalleen tarhalle. Koiratarhoilla tarvitaan esimerkiksi vaatteita työntekijöille sekä suuria, laakeita astioita koirien juomakupeiksi, esimerkiksi lasten muoviset kylpyammeet. Meillä ei ole tällä hetkellä varastotiloja, joten emme pysty ottamaan vastaan esimerkiksi patjoja, tyynyjä, peittoja yms.

Paikallisilla eläinsuojelutoimijoilla (LSEY, Tassutarha ja Kaskivaara) on joskus ylitarjontaa etenkin kuivaruoasta, joten venäläisille avustusjärjestöille toimitetaan yleensä päiväysvanhoja (tai sitä lähenteleviä) ruokia sekä tekstiililahjoituksia. Meille tarjotaan myös tavaroita, joille meillä ei Suomessa ole käyttöä, mutta jotka voivat auttaa esimerkiksi venäläisiä vapaaehtoisia eläinsuojelutoimijoita (vaatteet, kumisaappaat, vedenkeitin, grilli yms.) Otathan meihin yhteyttä ensin sähköpostitse, niin voimme ohjata lahjoitukset suoraan siihen osoitteeseen, jossa niitä eniten tarvitaan. Voit olla lahjoituksista yhteydessä lsey.elainkotipesa(at)gmail.com. Lahjoittajille kerrotaan aina, kenelle lahjoitus toimitetaan tai kuka sen vastaanottaa.

Voit tukea meitä myös muuten kuin lahjoittamalla
Katso lisätietoja Tue toimintaa-sivultamme. 

Kiitos, että välität.

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen 27.8.2018 päivänä myöntämä rahankeräyslupa, numero RA/2018/743. Lupa on voimassa 1.9.2018-31.8.2020 Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella. Keräämämme varat käytämme kotia etsivien eläinten hyväksi ja eläinsuojelutyöhön keräysluvan aikana.