Veela (nyk. Minni)

Tässä Veelan eli Minnin kuulumisia. Minnistä on kasvanut oikea kotitiikeri! Nyt vasta ymmärrän miten arka ja pelokas Minni alkuun oli. Se on kasvanut ja luottaa ja on näyttänyt millainen luonne ja temperamentti sillä oikeasti on. Minni on meille kaikille todella rakas! 

Aamuisin ja töiden jälkeen Minni edelleen juttelee paljon ja erilaisilla äänillä. Minni toimii niin kuin koirat: tulee aina ovelle vastaan ja käy selälleen että sitä rapsutettisiin mahasta. Minnin lempiasento nukkuessa on selällään ja kaikki tassut levällään! Viikonloppuaamuina Minni antaa nukkua pitkään. Sillä on omat seikkailut ja leikit, ja kun havahdun hereille, Minni hyppää heti tyynyn viereen ja haluaa paijauksia ja kierii nauttiessaan silityksistä.

Vesi kiinnostaa Minniä paljon. Aamuisin kun meikkaan vessassa, saatan laittaa Minniä varten vesihanan valumaan ja siitä se on aivan paras juttu. Minni istuu lavuaarin reunalla ja tassulla kokeilee vesivanaa. Välillä juomakuppia on keittiössä liikuteltu pitkiä matkoja ja vettä ympäri lattiaa. Minni ei tee sitä ilkeyttään, se vain leikkii. 

 

Alusta asti huolehdin siitä, että meillä oli erilaisia ruokia kaapissa ja Minni sai joka aterialla eri merkkistä ruokaa. Minnille kelpasi kaikki. Sitten tuli yksi kahden viikon jakso, milloin en ehtinyt eläinkauppaan ja Minni söi vain Latzin märkäruokia. Tämän jälkeen mikään muu ei ole kelvannut. Se on mielummin syömättä. Kuivaruokaa sillä on kuitenkin aina kupissa ja kuppi on sellainen että tassulla on ongittava. Tämä toimii meillä loistavasti. Minnin turkki on tuuhea ja kiiltävä. Selkäpuolelta on kuin silkkiä, mahapuolelta kuin pumpulia.

Ulko-ovet meillä saa olla kiinni, mutta kaikki muut ovet pitää olla auki. Ja jos ne on kiinni, Minni avaa ne. Minni ei edes välttämättä halua oven taakse huoneeseen, mutta se pitää saada auki että voi käydä tarkistamassa tilanteen. Ikkunoista Minni tarkkailee lintuja ja oravia. Kerran orava kävi ikkunalaudalla ja meillä lensi kynttilänjalat ja kaikki lähellä oleva, se oli Minnistä kerrassaan jännittävää. Pihan tapahtumat kiinnostaa Minniä, mutta ulos se ei halua. Valjaissa joskus yritetään viedä ja Minni tulee heti takaisin sisälle. Siinä kohtaa pihan tapahtumat ei kiinnosta enää yhtään.

Keskimmäinen pojista on edelleen Minnin päähoitaja ja heillä homma toimii. Minni antaa leikata kynnet ja harjauksesta se tykkää paljon. Karvoja joudutaan trimmaamaan tassuista ja takapuolesta ja sekin onnistuu. Minni ei ole sylikissa, mutta tykkää olla lähellä ja hakeutuu aina viereen nukkumaan. Kun ruokaillaan, Minni on aina päivystämässä joko pöydän alla tai vapaalla tuolilla. 

   

1/2018