Usva

Usva saapui etsimään kotia eläinkoti Pesälle kesällä 2016 yhdessä sisarustensa Turon, Einon, Savun ja Lunan (ent. Sukka) sekä emonsa Sinnan kanssa.

- - -

 

Haimme Usvan Eläinkoti Pesältä kesällä 2016. Meillä oli ennestään jo kaksi löytökissaa, mutta etsimme kaveria nuoremmalle kollillemme, joka on kovin leikkisä. Pesällä olikin tosi kaunis pentue, ja meille tuli sitten pieni Usva-tyttö uudeksi asukiksi.

Aluksi Usva oli kovin arka. Ensimmäinen viikko meni täysin arastellessa, sängyn alla tai kirjahyllyssä kirjojen takana. Yöt menivät ikävää naukuessa. Tilanne alkoi kuitenkin helpottaa, kun aloin tutustuttaa Usvaa kissoihimme Lucaan ja Viiviin. Viivi aluksi murisi ja sähisi, mutta Luca halusi kovasti tehdä tuttavuutta Usvan kanssa.  Lopulta Usva uskaltautui jo leikkimään, vaikka luikahtikin jo pienestä liikkeestä sängyn alle turvaan, Sen sijaan Usva alkoi luottaa Lucaan ja niistä tulikin hyvät kaverit. Sylikissa Usva ei ainakaan vielä ole, ja koppaan saaminen on hankalaa. Rokotukseen mennessä Usva piti leikin varjolla houkutella koppaan ja eläinlääkärissä lopulta rauhoittaa, jotta saatiin rokotus tehtyä ja tyttö takaisin koppaan ja kotiin. Vieraat ihmiset ja paikat pelottavat, mutta kotona se tuntee olevansa turvassa.

 

Usva tykkää kaikesta ruoasta, mutta lempiruokaa on raakaliha, kun sen kanssa voi sitten leikkiäkin Lempipuuhaa on onkilelun kanssa leikkiminen, Lucan kanssa iltaralli ja ikkunasta tuijottelu. Ruoka-aikaan Usva hörrää ja pörrää jo jaloissa ja välillä antaa silittääkin, kun sille päälle sattuu, ja kehrääkin. Usva on kiltti kissa, seuraa puuhiamme ja on aina valmis leikkimään, kun sitä leikittää. Monesti myös odottelee aamulla makuuhuoneen oven takana, että milloin herätään ja samoin, jos erehdytään käymään vessassa.

Ohessa muutama kuva Usvasta, kaverikuvassa on "isoveli" Lucan kanssa päivätorkuilla.

4/2017