Olivia

Olivia tuli meille syksyllä 2017 löytöeläinkoti Kuppiksesta. Ihana ja supersosiaalinen Olivia päätyi lopulta takaisin löytäjälleen, joka ihastui kissaan ja halusi tarjota sille pysyvän kodin. 

 

Oliviasta tulikin Lempi. Aluksi aioin nimetä sen jonkun vahvan suomalaisen naisen mukaan (esimerkiksi Miinaksi Sillanpään tai Äkkijyrkän mukaan tai Hellaksi Wuolijoen mukaan), mutta Lempi ei vaikuttanutkaan sitten niin kovin lujatahtoiselta vaan enemmänkin lempeältä. Lempi Lempeä. :)

Kotiutunut Lempi on hyvin. Sylissä pitäisi saada olla koko ajan, ruoka maistuu ja vähän väliä leikitään ja juostaan pää viidentenä jalkana. Lempi on myös oppinut heittämään yläfemmat, vaikka enimmäkseen olemmekin opetelleet perusjuttuja kuten kynsien leikkaamista, korvien putsaamista ja suun avaamista. Muu jo alkaa onnistua, mutta suuhun ei millään vielä saisi katsoa. Valjasulkoilua olemme aloitelleet, mutta lumi ja erityisesti lumisade vähän hirvittävät Lempiä vielä. Mieluiten se olisi ulkona sylissä, vaikka ei vaikutakaan erityisen pelokkaalta.

Lempi on myös käynyt pari kertaa ilostuttamassa vaariani sairaalan vuodeosastolla. Rohkea kissa kun ei pelännyt pyörätuoleja eikä sairaalassa vierailulla ollutta joulupukkiakaan! Häntä pystyssä käveli ja olisi halunnut tutkia myös siivouskomeron. Ehkäpä otamme jossain vaiheessa nämä sairaalavierailut aivan tavaksi.

Vähän oli takapakkiakin. Lempi oksensi itsenäisyyspäivänä ja siitä eteenpäin noin viikon verran lähes joka päivä kerran tai kaksi. Varasin sille eläinlääkäriajan paitsi oksentelua myös rokotusta varten. Aikaisin eläinlääkäripäivän aamuna Lempi kuitenkin alkoi oksentaa verta. Soitin eläinlääkäripäivystykseen, mutta sinne meitä ei huolittu (eivät kuulemma olisi voineet tehdä mitään...), mutta Lempi onneksi näytti olevansa lempeän lisäksi myös vahva ja jaksoi odottaa, että pääsemme varsinaiseen eläinlääkäriin. Ultrasta ja verikokeista ei selvinnyt muuta kuin että Lempillä oli stressiä. Se taas saattoi olla joko syy tai seuraus. Antibioottikuurin, pahoinvoinninestolääkettä ja uuden loishäädön Lempi sai, eikä ole nyt oksennellut enää. Rokotus jäi tuolloin antamatta, mutta se hoitunee vielä tällä viikolla.

Kiitokset kertakaikkiaan ihastuttavasta ja riemastuttavasta kissaeläimestä ja hyvää uutta vuotta!

12/2017