Mussu

Mussu tuli Pesälle yhdessä poikansa Mörrin kanssa etsimään uutta kotia.

---

Mussun tutustuttaminen uuteen kaveriin sen uudessa kodissa: 

Etsimme pitkään rakkaalle ja erikoiselle kissallemme Manulle ystävää. Se ei saanut olla liian herkkä tai liian raju, ei liian syrjäytyvä tai päällekäyvä. Odottelimme sopivaa kissaa, kunnes Mussu palasi uudesta kodistaan eläinkoti Pesälle. Tunsin jo kissan entuudestaan ja tiesin joten kuten millainen hän on. Mussu on reipas, aktiivinen sekä vahva, ei anna poikien pomotella! Rakas Mussumme muutti meille Eläinkoti Pesältä 12. maaliskuuta 2017. Mussu on täydellinen kaveri ja äitihahmo Manulle, vaikka onkin herraa nuorempi. Edellisessä kodissaan Mussu oli asunut muiden kissojen kanssa, joten tiesin ettei kotiutuminen olisi neidille ylitsepääsemätöntä, toisin ajattelin rakkaasta Manustamme. Manu on päättäväinen, rohkea ja pomotteleva, mutta uusissa ja epämukavissa tilanteissa säikky ja varovainen. Tiesin ettei Mussua voi laskea samantien Manun luo vaikka Mussu onkin kovin kiltti. Jos eivät molemmat, niin ainakin Manu olisi säikähtänyt tuntematonta kissaa reviirillään ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Se taas olisi vaikeuttanut tutustuttamisprosessiamme huomattavasti. 

Valmistauduimme uuteen tulokkaaseen viemällä Pesälle Manun viltin Mussulle ja päinvastoin sekä tekemällä vanhan oven alareunaan aukon johon laitoimme kanaverkkoa, sen välityksellä kissojen on helppoa ja turvallista tutustua toisiinsa rauhassa. Toki ostimme Mussulle myös omia leluja ja hiekkalaatikon. Mussu nukkui melkein heti Manun viltillä, kun oli ensin haistellut sitä tarkasti. Samoin myös Manu röllötteli pitkänään, josta olin positiivisesti yllättynyt! Kun noin viikon kuluttua vilttien vaihdosta toimme Mussun kotiin, häntä odotti verkko-oven takana kaksi hurjaa nelijalkaista ja yksi iso kissa. Voitte kuvitella, mitä neidin päässä liikkui... Ensimmäisen illan Mussu tutkiskeli paikkoja ja muita nelijalkaisia verkon läpi ja seuraavana päivänä olisi mieluusti jo mennyt Manun luo. Emme päästäneet Mussua vielä Manun puolelle, vaikkei kumpikaan kissoista sähissyt toisilleen, mutta etenkin Manusta näki hyvin, että häntä pelotti. Autoimme kissoja tutustumaan mm. laittamalla heidän ruokakupit sellaiseen paikkaan josta he näkevät toisensa sekä vaihtamalla kissojen huoneet päittäin. Alkuun kissat vilkuilivat toisiaan epäilevästi syödessään, kunnes muutaman kerran jälkeen kupit saivat olla jo lähellä toisiaan eikä se haitannut ruokailua. Muutaman päivän kokeilun jälkeen Mussu ja Manu loikoilivat rennosti ja katselivat toisiaan tyytyväisinä verkko-oven läpi. 

Huoneiden vaihto oli Manusta ja Mussusta mielekästä, molemmat menivät innoissaan tutkimaan toistensa reviirejä. Parin viikon ajan käytimme näitä tutustumismenetelmiä, kunnes huomasimme, että molemmat kissat ovat jo valmiita ja erittäin halukkaita tutustumaan toisiinsa ilman verkkoa. Kun kissat ensimmäisen kerran laskettiin toistensa luo, he nuuskivat hetken toisiaan iloisesti elehtien ja olivat sitten kuin olisivat aina tunteneet. Alkuun pidimme kissat erikseen, kun olimme poissa kotoa, mutta kotona ollessamme kissat saivat olla yhdessä, jotta saimme seurata heidän käyttäytymistä. Kaikki meni hyvin, Manu ja Mussu pitävät toisistaan todella paljon ja leikkivät kovasti joka ilta! Tutustuttaminen kesti noin yhden kuukauden eikä aika mennyt hukkaan, sen johdosta Manu on lopettanut aggressiivisen hyökkäilyn ja lopputuloksena on tyytyväiset ystävykset.

---

Mussu

Mussulta terkkuja! Neiti on kotiutunut hyvin ja on löytänyt itselleen useita mielipuuhia, esimerkiksi: Manun kanssa riehuminen (etenkin iltaisin), vessan lämpimällä lattialla nukkuminen ja kieriminen, valjaissa ulkoilu, ikkunoista tiirailu sekä lähteville vieraille ”vilkuttaminen”. Mussu siis tulee aina miun huoneen ikkunalle katselemaan kun vieras/vieraat lähtevät meiltä! Ihan joka ikinen kerta!

Manu ja Mussu tulevat todella hyvin toimeen, pari päivää muuton jälkeen neiti olisi mielellään mennyt verkko-oven toiselle puolen Manun luo, mutta näimme parhaaksi odottaa, sillä Manu oli vielä säikkynä uudesta tulokkaasta vaikka kovasti kiinnostikin. Yhtenä päivänä tein hommia koneella n. 50min ja huomasin että kissat olivat lötkötelleet koko sen ajan ja katselleet toisiaan! ( Rennosti, silmiään siristellen)

Mussu pitää meidän unirytmistä huolta, sillä etenkin äitin neitonen käy herättämässä joka aamu n. 6 aikoihin. Yleensä tulee joko tuijottelemaan viattomilla kasvoillaan tai makoilee vierellä sama viaton ilme kasvoillaan. Koiriin neidon on vielä totuteltava, mutta asiallisesti kohtelee heitäkin. Ada on vähän hurjempi kun on niin kovin iso! (Säkä n. 38cm) Onni taas jännittää siksi että yrittää leikkiä kissojen kanssa.

Mussulla on siis mennyt oikein hyvin. Vieraita tavatessa ei yhtään kainostele (ei tullut yllärinä), erittäin reipas, aktiivinen ja rohkea! Juuri sopivan luontoinen kissa meille, kun ei säiky vaikka koiratkin pitävät leikkiessään aika kovaa meteliä. Katselee vaan ihmeissään että mikä noita vaivaa! Mussulla oli alkuun tapana raapia pöydän jalkaa sekä seinäpaneeleja, kun Mauno-poika huomasi Mussun pahat teot, herra juoksi hurjaa vauhtia Mussun luo ja sai tämän lopettamaan! Sen jälkeen Manu kirmasi raapimapuulle ja rupesi raapimaan sitä, tuijottaen samalla Mussua. Opetti selkeästi mitä saa raapia!

Mussu

3/2017

---

Taas terkkuja Mussulta. Mussu ja Manu ovat loistokaksikko! Manu opettaa ettei seiniä ja tuolinjalkoja saa raapia, ja Mussu opettaa ettei ihmisiä tai muita eläimiä saa purra. Manu ei ole varmaan saanut pentuaikanaan olla tarpeeksi paljon emonsa ja sisarustensa kanssa ja ei siksi ymmärrä että pureminen sattuu. Nyt kun Mussu on muutaman kerran purrut Manua takaisin, ei ole herra enää viitsinyt käydä edes ihmisen jalkoihin

Mussu on meille supertärkeä, vaikkakin keksii kaikenmoisia mirrintemppuja, mm. huoneiden oven avaaminen, pahvilaatikon silppuaminen ja muikkupussin hajottaminen herkkujen vuoksi. Mussu rakastaa kuivattuja kaloja, sekä muita pieniä herkkupaloja, jos ehtii ennen koiria. Kun Mussu avaa huoneen oven, hän ei välttämättä tule edes sisään, oven vaan täytyy olla auki. Mussu on kovin aktiivinen, jonka vuoksi on pitänyt keksiä neidolle tekemistä ettei hän tee pahojaan. Nyt kun puuhaa on keksitty ja tyttö on tyytyväinen. Olen tehnyt mm. hylsyistä ja pahvista aktivointilaudan naksuille, jota molemmat kissat käyttävät päivittäin.

Mussu rakastaa ulkoilua, ja on rohkaissut säikkyä Mauno-poikaammekin ulkoilemaan

Ihanaa kesää, toivoo Mussu perheineen! 

Mussu

5/2017

---

Hei! Mussulla ja Manulla menee päivä päivältä vain paremmin! :) Ovat yhdessä oppineet tekemään mitä tahansa, etenkin ruoan eteen. :D Ruokailua olemme molempien kohdalla tarkkailleet, sillä kun Mussu tuli meille hänellä oli paljon sisäistä rasvaa ja Manu oli muutenkin aika pyöreä. Manusta näkee selvästi pojan laihtuneen, leikin ja ruokailun ansiosta, Mussusta sitä ei näe, mutta tunnustelemalla huomaa painon pudonneen

7/2017