Mosse

Alla aran Mosse-kissan tarina. Pesällä Mosse vietti aikaansa pääosin piilolaatikossaan. Iltaisin se uskaltautui piilostaan pois ja kävi naukumassa ja sähähtämässä hoitajille. Arat kissat tarvitsevat paljon aikaa sekä positiivisia kokemuksia. Tässä on taas elävä todiste siitä, että alkuelämänsä ilman ihmisen läheisyyttä eläneistä kissoista voi hyvinkin tulla rakastettuja perheenjäseniä.

---

Ajattelin kirjoitella teille Mosse-sijaiskissan kuulumisia. Mossehan muutti meille kesän lopulla, kun Pesässä alkoi olla ahdasta. Kotiutuminen ei lähtenyt liikkeelle ihan parhain päin, sillä Mossella oli sitkeä flunssa ja silmätulehdus parisen viikkoa muuton jälkeen. Näin Mosse joutui olemaan eristyksessä mun työhuoneessa pidempään kuin oli aiottu, etteivät meidän kaksi muuta kissaa saisi tartuntaa.

Loppujen lopuksi Mosse itse kyllästyi tylsään elämäänsä ja lähti luvatta seikkailemaan meidän makuuhuoneeseen, kun ruokkijan silmä vähän vältti. Siitä eteenpäin päästettiinkin Mosse tutustumaan koko taloon omaan tahtiin. Ensimmäinen reissu alakertaan oli kuitenkin niin jännittävä, että Mosse etsi kodinhoitohuoneesta kissojen kuljetuskopan ja meni sinne odottelemaan seuraavaa seikkailua.

Meidän muiden kissojen kanssa Mosse kaveerasi heti kovaäänisesti jutellen. Meidän pikku Hilma-kisu tykästyi uuteen komeaan kaveriin heti ja Mossen mukaan rakkaus on molemminpuoleista. Hilma ja Mosse nukkuvat vierekkäin ja tykkäävät leikkiä yhdessä huiskalla ja hiirillä. Meidän vanhempi kissa Hannes suhtautuu Mosseen vielä vähän nokitellen. Tappeluja ei onneksi ole tullut, mutta Hannes tykkää jahdata Mossea ja joskus läpäyttää tassulla. Sitten retkotetaan vierekkäin pation sohvalla.

Ihmistä kohtaan Mosse on päivä päivältä uteliaampi. Mosse ei pelkää, jos menee lähelle, mutta edelleenkään ei halua kosketuksia. Kovasti haluaa kissaherra kuitenkin olla menossa mukana ja pyörii jaloissa muiden kissojen tavoin. Lempipaikaksi on tullut tuo lasitettu patio, josta nuo kaksi kuvaakin on otettu. Päivälepopaikkana toimii meidän sänky, jossa Mosse nukkuu pää tyynyllä kuten arvonsa tuntevan herran kuuluukin!

Me ollaan tultu tässä kaikessa hiljaisuudessa siihen lopputulokseen, ettei me haluttaisi laskea Mossea enää pois tästä laumasta. Me siis haluaisimme tarjota sille ihan koko elämän kodin, jos se vain teille sopii? Mosse alias Mosuli on niin ottanut tän kodikseen, ettei me sitä voida muualle kuvitella.

9/2016