Justiina

Justiina-neiti saapui meille heinäkuun lopussa 2016. Meillä oli ennestään kaksi kissaa, 7- ja 8- vuotiaat maatiaisnartut. Lapsemme ovat erittäin eläinrakkaita, joten ajattelimme että vielä yksi kissa mahtuisi helposti tilavaan taloomme.

Kävimme katsomassa Justiinaa sijaiskodissa; hän oli arka mutta utelias. Koska meillä oli jo kaksi kissaa, niin pohdimme mahdollisia ongelmia uuden, hieman aran kissan sopeutumisessa uuteen paikkaan ja laumaan. Päätimme kuitenkin yrittää ja noudatimme Lsey:n sivuilta löytyvää materiaalia uuden kissan laumaan tuomisesta. Justiina esiteltiin häkissä muille kissoille ja vietiin omaan, eristettyyn tilaan jossa hän pääsi vapaasti liikkumaan ja toiset kissat pääsivät haistelemaan häntä ilman suoraa kontaktia (huoneen ovella oli korkea levy).

Justiina ei kauaa arkaillut, vaan jo ensimmäisenä yönä ponkaisi korkean levyn yli ja hakeutui toiseen alakerran huoneeseen sohvan alle. Siirsimme tähän huoneeseen hänen ruoka-, vesi- ja hiekka-astiansa ja seurasimme, kuinka tilanne kehittyy. Koska suoranaista aggressiivisuutta ei esiintynyt niin annoimme kissojen tutustua oma-aloitteisesti toisiinsa; siirsin talossamme olevan pienen valvontakameran alakertaan niin, että pystyin seuraamaan mitä huoneessa tapahtui öisin…

Justiina rohkaistui pikkuhiljaa ja parin – kolmen viikon kuluttua näimme muutakin kuin hännän pään tai puolet päästä nurkan takana. Hän liikkui öisin yläkerrassa tutustumassa taloon ja alkoi tulla myös päivisin portaiden päähän seuraamaan touhujamme. Tästä se sitten lähti; nyt pikku Justiina hallitsee taloa. Hän leikittää vanhempia kissojamme ja on melkoinen vilperi; on äärimmäisen kiinnostunut kaikesta mahdollisesta eikä pelkää mitään.

Justiina on erityisen kiintynyt nuorimpaan poikaamme ja tyttäreemme; hän nukkuu yöt jommankumman sängyssä ja tulee joskus aivan pään viereen itse nukkumaan. 

Justiinan sopeutuminen meni todella hyvin, eikä mitään ongelmia esiintynyt. Toki vanhin kissamme murjotti meille noin 3 kuukautta ja vietti aikaansa lähinnä vanhimman poikamme huoneessa mutta nyt tilanne on jo normalisoitunut.

Justiina lähettää rakkaita terveisiä Lsey:n ihanille ihmisille uuden laumansa kanssa!

Terveisin Justiina, Kirka, Martta, Mika, Anne, Santeri, Emma ja Akseli

12/2016