Feelu

Huonolta näytti Feelun tilanne, kun kissa meille saapui elokuussa. Kissaa jouduttiin nesteyttämään, jotta se selvisi hengissä nälkiintymisestä ja alkoi toipua. Poimintoja Feelun kuntoutumisesta: 

21.8.2017: Yksi tuoreimmista asukeistamme on Feelu, joka on elänyt elämän, joka on valitettavan tuttu monille suomalaisille kissoille. Joku on Feelun joskus omistanut sillä kissa on kastroitu. Heitteillä tämä kissarukka on ollut jo pitkään ja pelastui viime hetkellä löytöeläinkotiin. Parin viikon säilytysajan jälkeen otimme Feelun meille ja toivomme, että löytöeläinkodissa aloitettu hoito ei tullut kissalle liian myöhään. Emme tiedä onko poika hylätty, kadonnut vai tarkoituksella vapaana ulkoileva kissa, joka ei jostain syystä ole saanut ravintoa riittävästi. Kissalla on runsaasti korvapunkkeja ja sisäloisia. Ne pystyy onneksi häätämään helposti mutta lähipäivät ja -viikot näyttävät lähteekö kissa toipumaan. Feelu on ihmisiin tottunut ja ikäarvio noin 5 vuoden tienoilla. Feelua ei ole sirutettu. Tänään Feelua tutkittiin ja nesteytettiin eläinlääkärissä. Kissa syö, juo, käyttää vessaa yms. mutta se on yhä todella uupunut ja apaattinen. Usein nämä nälkiintyneet näyttävät alkavan toipua, mutta romahtavat sitten muutaman viikon päästä sisäelinten toiminnan hiipuessa. Toivomme että Feelu pääsee selviytyjien sarjaan mm. Muusan ja Kullan lisäksi. 

 

25.8.2017: Tänään Feelu jutteli maukumalla ensimmäistä kertaa meillä ja oli useita kertoja jalkeilla ympäristöä tutkien. Aiemmin Feelu vain makasi, kävi syömässä tai vessassa ja nukkui. Muutama kriittinen päivä on luultavasti nyt selätetty ja jospa tämä kissan mielialan koheneminen lupaisi hyvää tervehtymisen suhteen.

6.9.2017: Feelu on reipastunut valtavasti. Kissa hyppelee jo ongelmitta tasolta toiselle, terottaa kynsiään raapimatolppaan ja on alkanut leikkiä. Silityksiä saadessaan Feelu kehrää ja puskee.

11.9.2017: Feelulta otettiin laajat verikokeet ja kissalta ei löytynyt mitään vikaa mistään. Kaikki arvot olivat rajoissa ja kissan pitäisi siis kuntoutua täysin. Feelu joutuu vielä jonkin aikaa kasvattamaan painoaan ja toipumaan ennen uuden kodin etsintää.  Feelu on kyllä muuttunut aivan eri kissaksi eli on aktiivisempi, tykkää jutella ihmisille ja käyttäytyy jo kuin normaali kissa. 

 

----

Feelun kuulumiset 21.10.2017

Feelu on ehtinyt nyt olemaan minulla reilut kolme viikkoa, ja meillä on mennyt todella hyvin! Olin varautunut, että kotiutumiseen voi mennä todella pitkäkin aika noin huonossa kunnossa olleella kissalla, mutta mitä vielä! Siitä kiukkuisesta karvapallosta, johon olin Pesällä tutustunut, on kuoriutunut aivan ihana ja rakastava kissa! Jo heti ensimmäisenä yönä kissa nukkui vieressäni, eikä vierastanut minua yhtään.

Feelu tuntuu myös kiintyneen minuun jo todella kovasti. Jos käyn jossain, ihan vaikka viemässä roskat, käyttäytyy herra kuin olisin ollut kauankin poissa. Hänen kanssaan pitää mennä heti pötköttelemään sängylle rapsutusten kera! Feelun lempipuuhaa on telkkarin katsominen vieressäni, sängyssä löhöily, korkeisiin paikkoihin kiipeäminen ja sulkalelun jahtaaminen. Hän on aina aivan innoissaan jahtaamassa kaikkia leluja, jotka liikkuvat! Välillä riehaantuessaan leikkimään ihan kunnolla asunnossa mennään sellaista vauhtia, että painavat matotkin ovat ihan rullalla! Muuten herra onkin sitten todella rauhallinen ja rakastava asuinkumppani. 

  

Feelu on alusta asti ollut todella hellyydenkipeä ja vaativa päivän rapsutusannoksensa suhteen. Aluksi herralla oli todella tarkat rajat minne sai koskea ja minne ei. Nyt ollaan kuitenkin päästy jo siihen vaiheeseen, että olen saanut koskea jo etutassuihin ja mahaan ilman ongelmia, mitkä olivat alkuvaiheessa ehdoton ei. Takatassujen kanssa prosessi on vielä kesken. Vieraat ihmiset jännittävät jonkin verran, mutta Feelu on silti hyvin reippaana ollut näytillä kunhan minä olen ollut vieressä.

Kissan yleiskunnosta vielä sen verran kirjoittelisin, että ruoka on onneksi maistunut hyvin koko ajan. Vielä etsitään niitä ehdottomia lemppareita märkäruuasta, mutta kuivaruoka maistuu erittäin hyvin! Feelu on jopa saanut hieman painoa lisää, hitaasti mutta varmasti. Lisäksi uusi turkki on alkanut kasvamaan vanhan ajellun karvan tilalle! Vielä on kuitenkin matkaa siihen, että herralla olisi arvoonsa sopiva pitkä turkki. 

----

Kuulumiset 12.12.2017 

Feelulla oli tänään aika eläinlääkärille tarkistukseen. Tarkoitus oli lähinnä tarkistaa kissan yleiskunto ja mahdollisesti kartoittaa lisähoidon tarvetta. Eläinlääkärillä Feelu käyttäytyi todella hyvin, vaikka onkin aika varautunut vielä vieraiden ihmisten kanssa. Rauhoituksen jälkeen kissalta ajeltiin viimeisetkin huopuneet karvapallot turkista, jotka muistuttivat vanhasta elämästä. Myös kynnet leikattiin, kun kotona ollaan vasta harjoiteltu tassuihin koskemista. Korvat puhdistettiin, ja Feelu lääkittiin vielä varmuuden vuoksi korvapunkkien varalta, kun korvissa oli niin paljon tavaraa. Hampaat ja ikenet olivat myös hyvässä kunnossa, sovittiin että ne vähäiset hammaskivet poistetaan vasta keväällä. Painoa oli 3,6kg eli massan kasvatus etenee hitaasti mutta varmasti. 

Muuten meillä on Feelun kanssa mennyt todella hyvin. Olemme kovasti harjoitelleet normaalin kissan elämää. Leikkiminen ja rapsuttelu ovat edelleen herran lempipuuhaa. Välillä kissa nirsoilee märkäruuan kanssa ja olen miettinyt että kokeiltaisiin raakaruokintaa! Muuten elämä onkin rullannut oikein mallikkaasti, ja Feelu jatkaa sisäkissan elämän harjoittelua. 

Eläinlääkärin sanoin: "Kyllä siitä vielä hieno kissa tulee!"

----

Kuulumiset 11.1.2017

Feelulle kuuluu erittäin hyvää! Kissa on päässyt arkirytmiin kiinni ja tuntuu nauttivan olostaan. Olemme löytäneet yhteisen sävelen siihen, kuinka paljon kissa tarvitsee omaa aikaa ja kuinka paljon leikitään ja rapsutellaan. Feelu on myös oppinut pikku hiljaa nauttimaan harjauksesta! Aluksi harjaa pidettiin leluna, mutta nykyään kissa oikein puskee harjaa kohden harjauksessa. Tässä ollaan siis edistytty hurjasti! Lisäksi Feelu on tullut ensimmäisiä kertoja itse syliin rapsuteltavaksi. Aiemmin se tuli vain kylkeen kiinni, mutta välillä se on myös yllättänyt tulemalla syliin asti! 

Olemme myös ahkerasti harjoitelleet matkustamista, kun teemme viikonloppu- ja loma-aikareissuja vanhempieni luokse. Aluksi uutta paikkaa ihmeteltiin kovasti, mutta nykyään kissa on varsin rennosti sielläkin. Aluksi jännitettiin miten Feelu tottuisi tällaiseen "kahden kodin" systeemiin, mutta kissa on ottanut paikan ihan omakseen! Vielä ei tulla juttuun vanhempieni kissojen kanssa, mutta totuttamme vähitellen kissoja toisiinsa. Vanhempieni kissat viettävät aikaansa alakerrassa, kun taas Feelu on yläkerran kuningas. Totuttaminen on kuitenkin hidas prosessi, kun kissat eivät ole koko ajan saman katon alla. 

Feelu on kerännyt myös lisää painoa, kun vaihdoimme raakaruokintaan. Kokeilin vaikka mitä märkäruokia, mutta mikään ei tuntunut maittavan niin hyvin kuin olisi pitänyt. Raakaruoka kuitenkin uppoaa aikalailla mukisematta! Lisäksi karva on myös kasvanut hurjaa vauhtia takaisin ja tällä hetkellä kissa näyttääkin hieman huvittavalta, kun jaloissa ja päässä on jo upea musta kiiltävä karva ja muualta löytyy sitten hieman harmahtava "teddy-karva". Vanhaa karvaa lähtee kuitenkin aika reippaasti pois ja uusi karva onkin kasvanut hurjaa vauhtia, eli ei luultavasti mene enää kauaa, että kissalla olisi upea kiiltävä musta turkki! 

----