Eläimestä luopuminen

Luopumassa lemmikistä?

Otamme mahdollisuuksiemme mukaan kodeista lemmikkejä uusia koteja etsimään. Luopumissyynä voi olla esim. allergiat, pitovaikeudet, elämäntilanteen muutos, käytösongelmat, ym. Uutta kotia tarvitsevan lemmikin omistaja maksaa yhdistykselle kodinetsintämaksun, jonka jälkeen yhdistys etsii lemmikille kodin. Kotia etsivä lemmikki (ei koirat) voi muuttaa Eläinkoti Pesälle tai sijaiskotiin kodinetsinnän ajaksi, tai asua tutussa kodissaan kunnes uusi koti löytyy. Jos olet luopumassa lemmikistäsi, otathan yhteyttä lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai p. 050 555 1186 niin katsotaan voimmeko olla avuksi.

Uutta kotia etsimään tulevien eläinten kodinetsintämaksut:

Kissa 50 €
Koira 70 €
Kani ja marsu 20 €
Vesikilpikonna 100 €

Maakilpikonna 20 €
Lintu 20 €
Muut jyrsijät 10 €
Pienet jyrsijät 10 €
Linnut 20 €

Eläimen luovuttaja ottaa yhdistykseen yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ja kertoo luopumisensa syyt. Eläinkoti Pesälle vastaanotetaan vain kissoja ja pieneläimiä. Esimerkiksi koirat sijoitetaan aina sijaiskoteihin. Jos tilaa ei ole, eläimet laitetaan jonoon joko kiireellisyys- tai ilmoittautumisjärjestyksessä. Eläin otetaan vastaan heti, kun tilaa on. Saapuessaan kissa ensimmäisenä madotetaan. Jos kissalla ei ole rokotuskorttia tai rokotukset voimassa, se rokotetaan tästä noin viikon päästä. Samalla ennestään siruttomalle kissalle asennetaan mikrosiru, jonka rekisteröimme Turvasiruun. Yhdistyksellä on siruttajahenkilöt omasta takaa. Nyt kissa on periaatteessa valmis muuttamaan uuteen kotiin, jos se on leikattu. Jos ei, leikkaus suoritetaan vielä ennen muuttoa. 

Parhaimmassa tapauksessa kissa on siis valmis muuttamaan uuteen kotiin samana päivänä, kun se saapuu Pesälle, jos se on jo valmiiksi leikattu, rokotettu ja sirutettu. Yleensä näin ei kuitenkaan ole, vaan joko näistä kolmesta kaikki tai osa puuttuvat. Melkein jokainen saapuva kissa on ainakin siruttamatta, yleensä myös rokottamatta. Kissa saa olla Pesällä tai sijaiskodissa niin kauan, kunnes oma koti löytyy. Nopein muutto on tapahtunut viidessätoista minuutissa, pisimpään yhdistyksen hoidossa ollut kissa oli hoidossa puolitoista vuotta. Sekä eläimen luovuttajan, sijaiskodin että uuden kodin kanssa tehdään omat sopimuksensa. Luovutustilanteessa kerrotaan kaikki asiat, mitkä kissasta tiedetään. Uudelle omistajalle annetaan kissan hoito-ohjeita sekä suullisesti että kirjallisesti ja elinikäinen tuki ongelmatilanteita varten.