Adoptioinfo ja hinnasto

Eläimen hankintaa tulee aina harkita kunnolla!

Tällä sivulla on adoptioon liittyviä tärkeitä tietoja, tietosivustojen linkkejä sekä asioita, joihin on hyvä tutustua ennen kuin adoptoi eläimen. Jokaisen kodintarjoajan tulee täyttää adoptiohakemus, jonka löydät täältä: ADOPTIOHAKEMUS. Jos et jostain syystä voi täyttää hakemusta linkin kautta, lähetä sähköpostia osoitteeseen Lsey.elainkotipesa(at)gmail.com

Luethan huolella ennen kissan hakua kokoamamme ohjeet täältä, jotta uuden lemmikin muutto kotiinne sujuu mahdollisimman stressittömästi sekä kissan että ihmisten kannalta.

Aloitamme kissan immuunikatoviruksen (FIV) sekä kissan leukemiaviruksen (FeLV) testaukset kaikilla kissoillamme. Testauksista johtuen nostamme kissojen adoptiohintaa. Hinnasto 1.9.2018 alkaen:

Aikuinen kissa 130 €
Leikkaamaton kissanpentu 150 € *
Leikattu kissanpentu 190 €
Rotukissat 230€
Koirat alk. 200 € *
Rotukoirat alk. 250 €
Kanit ja marsut alk. 20 € *
Pienet jyrsijät 10 € *
Linnut 20 €

*Leikkaamaton kissa/koira/fretti/kani: eläimen hintaan lisätään 50 € pantti, joka palautetaan, kun eläinlääkärin todistus/kuitti kastraatiosta/sterilisaatiosta toimitetaan eläinsuojeluyhdistykselle

Hinnasto useamman kissan adoptiossa:

Kaksi aikuista 210 € (normaalihinta 260 €, alennus 50 €
Kaksi leikkaamatonta pentua 240 € (normaalihinta 300 €, alennus 60 €)
Kaksi leikattua pentua 320 € (normaalihinta 380 €, alennus 60 €)
Leikattu pentu+leikkaamaton pentu 280 € (normaalihinta 340 €, alennus 60 €)
Aikuinen+leikkaamaton pentu 230 € (normaalihinta 280 €, alennus 50 €)
Aikuinen+leikattu pentu 270 € (normaalihinta 320, alennus 50 €)

Aikuiset kissat luovutetaan pääsääntöisesti leikattuina, rokotettuina, madotettuina, sirutettuina ja FIV/FeLV-testattuina. Kissanpennut luovutetaan pääsääntöisesti rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina. Vastaanottaja sitoutuu leikkauttamaan Pesältä hankitun kissan, mikäli sitä ei ole jo leikattu. Kissanpennut luovutetaan vain koteihin, joissa on jo kissakaveri/kavereita ennestään tai koteihin, jotka ottavat kotiin samalla toisen pennun tai aikuisen kissan. Huomioithan myös, että kissat luovutamme vain sisäkissoiksi (ei vapaata ulkoilua).

Mikäli eläintä ei uudesta kodista johtuvista syistä noudeta 7 vrk kuluessa maksun suorittamisesta, LSEY r.y. veloittaa eläimestä voimassaolevan hoitolahinnaston mukaisen hoitomaksun 7 vrk ylittäviltä päiviltä.

Hoitohinnasto:
1-7 vrk: 15,00 € / vrk
8-14 vrk: 13,50 € / vrk
15 vrk ja sitä pitempi aika: 12,75 € / vrk

---

Yhdistyksen kautta otetun eläimen myyntisopimus

Jokaisesta eläimestä tehdään aina myyntisopimus. Voit tutustua sopimukseen tästä:

Voit lukea rekisteri- ja tietosuojaselosteemme täältä: Rekisteri- ja tietosuojaseloste

---

Kissan hankinta

Ennen kissan hankintaa, on hyvä tutustua kissan tarpeisiin ja siihen millainen se on eläimenä. Kissa voi elää jopa parikymmentä vuotta ja kiintyy perheeseensä lujasti. Kissan hoitoon, ruokintaan ja lääkintään (perusrokotukset, madotus, mahdolliset sairastumiset) kuluu myös rahaa joskus yllättävänkin paljon.---

Koiran hankinta

Ennen koiran hankintaa on hyvä tutustua SEYn oppaaseen, joka on suunniteltu varta vasten koiran hankintaa miettiville. Voit lukea sen sähköisenä (pdf) täältä: Fiksun koiranostajan opasVielä kattavamman tietopaketin koirista antaa SEYn koostama opas jonka voit lukea sähköisenä (pdf) täältä: Hyvinvoiva koira - opasHankikoira.fistä löydät tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä koiranpennuista. Tee myös rotutesti ja lue tietoa elämästä koiran kanssa.

 

---

Kanin hankinta

Ennen kanin hankintaa on hyvä tutustua kanin tarpeisiin ja siihen, millainen se on eläimenä. Kani on lauma- ja saaliseläin. Sillä on paljon erilaisia tarpeita verrattuna esimerkiksi kissan tai koiran tarpeisiin. Kanin hoitoon, heiniin, ruokiin, kuivikkeisiin ja lääkintään voi kulua yllävänkin paljon rahaa. Tutustu tarkasti kanin hoitoon ja sen tarpeisiin ennen hankintaa. Sey:n kaninhoito-opas on hyvä paikka aloittaa. Löydät sen täältä: SEY - Kanin hoito PDFTietoa kanin ruokinnasta löydät sivuiltamme täältä.