Adoptioinfo ja hinnasto

Eläimen hankintaa tulee aina harkita kunnolla!

Tällä sivulla on adoptioon liittyviä tärkeitä tietoja, tietosivustojen linkkejä sekä asioita, joihin on hyvä tutustua ennen kuin adoptoi eläimen. Jokaisen kodintarjoajan tulee täyttää adoptiohakemus, jonka löydät täältä: ADOPTIOHAKEMUS. Jos et jostain syystä voi täyttää hakemusta linkin kautta, lähetä sähköpostia osoitteeseen lsey.elainkotipesa(at)gmail.com

Hinnasto:
Aikuiset kissat 100 €
Leikkaamaton kissanpentu 130 € *
Leikattu kissanpentu 170 €
Rotukissat 200 €
Koirat 150 €
Rotukoirat 200 €
Kanit ja marsut 20 €
Pienet jyrsijät 10 €
Linnut 20 €
*Leikkaamaton kissa/koira/fretti/kani: eläimen hintaan lisätään 50 € pantti, joka palautetaan, kun eläinläkäärin todistus/kuitti kastraatiosta/sterilisaatiosta toimitetaan eläinsuojeluyhdistykselle

Hinnasto useamman kissan adoptioissa:

  • kaksi aikuista 150 € (normaalisti 200 €, alennus 50 €)
  • kaksi pentua 200 € (normaalisti 260 €, alennus 60 €) *
  • aikuinen + pentu 180 € (normaalisti 230 €, alennus 50 €)

Aikuiset kissat luovutetaan pääsääntöisesti leikattuina, rokotettuina, madotettuina ja sirutettuina. Kissanpennut luovutetaan pääsääntöisesti rokotettuina, sirutettuina ja madotettuina. Vastaanottaja sitoutuu leikkauttamaan Pesältä hankitun kissan, mikäli sitä ei ole jo leikattu. Kissanpennut luovutetaan vain koteihin, joissa on jo kissakaveri/kavereita ennestään tai koteihin, jotka ottavat kotiin samalla toisen pennun tai aikuisen kissan. Huomioithan myös, että kissat luovutamme vain sisäkissoiksi (ei vapaata ulkoilua).

Mikäli eläintä ei uudesta kodista johtuvista syistä noudeta 7 vrk kuluessa maksun suorittamisesta, LSEY r.y. veloittaa eläimestä voimassaolevan hoitolahinnaston mukaisen hoitomaksun 7 vrk ylittäviltä päiviltä.

Hoitohinnasto:
1-7 vrk:15,00 € / vrk
8-14 vrk: 13,50 € / vrk
15 vrk ja sitä pitempi aika: 12,75 € / vrk

---

Yhdistyksen kautta otetun eläimen myyntisopimus

Jokaisesta eläimestä tehdään aina myyntisopimus. Voit tutustua sopimuksen sisältöön näistä linkeistä:

---

Luopumassa lemmikistä?

Otamme mahdollisuuksiemme mukaan kodeista lemmikkejä uusia koteja etsimään. Luopumissyynä voi olla esim. allergiat, pitovaikeudet, elämäntilanteen muutos, käytösongelmat, ym. Uutta kotia tarvitsevan lemmikin omistaja maksaa yhdistykselle kodinetsintämaksun, jonka jälkeen yhdistys etsii lemmikille kodin. Kotia etsivä lemmikki (ei koirat) voi muuttaa Eläinkoti Pesälle tai sijaiskotiin kodinetsinnän ajaksi, tai asua tutussa kodissaan kunnes uusi koti löytyy. Jos olet luopumassa lemmikistäsi, otathan yhteyttä lsey.elainkotipesa(at)gmail.com tai p. 050 555 1186 niin katsotaan voimmeko olla avuksi.

Uutta kotia etsimään tulevien eläinten kodinetsintämaksut:

Kissa 50 €
Koira 70 €
Kani ja marsu 20 €
Vesikilpikonna 100 €

Maakilpikonna 20 €
Lintu 20 €
Muut jyrsijät 10 €
Pienet jyrsijät 10 €
Linnut 20 €

---

Kissan hankinta

Ennen kissan hankintaa, on hyvä tutustua kissan tarpeisiin ja siihen millainen se on eläimenä. Kissa voi elää jopa parikymmentä vuotta ja kiintyy perheeseensä lujasti. Kissan hoitoon, ruokintaan ja lääkintään (perusrokotukset, madotus, mahdolliset sairastumiset) kuluu myös rahaa joskus yllättävänkin paljon.

Jos uusi kissa tuodaan kotiin jossa on jo ennestään kissa/kissoja tai muita eläimiä, suosittelemme tutustumaan seuraaviin ohjeisiin:
Kissojen tutustuttaminen (LSEY r.y.)
Uusi ja vanha kissa (Eläinkoulutusblogi 2010)
Uuden kissan tuominen laumaan (Kissatieto.fi 2016)

---

Koiran hankinta

Ennen koiran hankintaa on hyvä tutustua SEYn oppaaseen, joka on suunniteltu varta vasten koiran hankintaa miettiville. Voit lukea sen sähköisenä (pdf) täältä: Fiksun koiranostajan opasVielä kattavamman tietopaketin koirista antaa SEYn koostama opas jonka voit lukea sähköisenä (pdf) täältä: Hyvinvoiva koira - opasHankikoira.fistä löydät tietoa koiraroduista ja vastuullisten kasvattajien myymistä koiranpennuista. Tee myös rotutesti ja lue tietoa elämästä koiran kanssa.