Etelä-Kymenlaaksoon uusi valvontaeläinlääkäri

Eläinsuojelu Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän alueella

Kotkan ja Haminan ympäristöterveydenhuollon valvontayksiköt ovat aloittaneet yhteistyön eläinlääkintähuoltolain 765/2009 mukaisissa valvontatehtävissä. Tämä tarkoittaa sitä että , Haminan, Virolahden, Miehikkälän, Kotkan ja  Pyhtään alueen virkaeläinlääkärit (kunnan- ja kaupungineläinlääkärit) voivat tehdä valvontaan liittyviä virkatehtäviä koko alueella. Eniten tämä tulee näkymään eläinsuojeluvalvonnassa. Aiemmin alueella on ollut jo yhteistyösopimus eläinlääkäripäivystyksestä. Valvontatehtäviä koko alueella hoitaa vs. kunnaneläinlääkäri (Haminan kaupunki) Iina Valkeisenmäki p. 040 199 1538, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eläinsuojelulain (247/96) tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain tarkoituksena on myös edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Tämän lain noudattamista valvovat kaupungineläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi. Kaupungineläinlääkäri ja kunnaneläinlääkärit sekä terveystarkastajat valvovat eläinsuojelulainsäädännön noudattamista epäilyn perusteella sekä ilman epäilyä ammattimaisesti toimiviin eläintenpitopaikkoihin valvontasuunnitelman mukaisesti.

Eläinsuojeluilmoitukset

Valvontaeläinlääkäri Iina Valkeisenmäki

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 040 1991 538

tai

Miehikkälän kunnaneläinlääkäri Heidi Harinen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 0400 255 596

tai

Kotkan kaupungineläinlääkäri Lotta Savolainen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 040 632 7899

Ennen ilmoituksen tekemistä tulee selvittää etukäteen kohteen tarkka osoite ja eläintenomistajan nimi. Jos eläintenpidosta aiheutuu terveyshaittoja, tulee olla yhteydessä terveystarkastajaan ja jos eläin aiheuttaa vaaraa ihmisille, tulee ottaa yhteyttä poliisiin. Eläinkauppaan liittyvissä kiistakysymyksissä tulee ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Myös muut eläinlääkärit ottavat vastaan eläinsuojeluilmoituksia. Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa voi olla yhteydessä päivystävään kunnaneläinlääkärin (p. 0600- 14499) tai poliisiin.

Tiedot on kopioitu: https://www.hamina.fi/asuminen-ymparisto/ymparisto-ja-viheralueet/ymparistoterveydenhuolto/elainlaakari/pienelaimet-loytoelaimet/#