Hallituksen ehdokasesittely syksy 2017

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2017 valitaan yhdistyksen hallitus. Hallitukseen kuuluvat syyskokouksessa valitut puheenjohtaja sekä vähintään viisi (5) ja enintään kahdeksan (8) varsinaista jäsentä sekä kaksi (2) varajäsentä. Hallituksen toimikausi on syyskokousten välinen aika. Hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi toimikaudeksi kerrallaan siten, että puolet varsinaisista jäsenistä ja varajäsenistä on vuosittain erovuorossa. Ensimmäisen kerran erovuoroisuus ratkaistaan valinnan yhteydessä arvalla. Tarvittaessa erovuoroisten määrä pyöristetään alaspäin. Erovuoroiset voidaan valita uudelleen.

Nykyisestä hallituksesta kiinnostuksensa hallitustyöskentelyä kohtaan ovat osoittaneet tiedottaja Janina Pohju, varapuheenjohtaja ja webmaster Suvi Rautsiala, väistyvä puheenjohtaja Katri Irvankoski, hallituksen jäsen Jasmin Muukka sekä hallituksen varajäsenet Riina Hallikainen sekä Miia Mänttäri. Nykyisistä hallituksen jäsenistä Satu Huurtomaa ja Saara Joronen eivät ole käytettävissä seuraavalla hallituskaudella. Uusina ehdokkaina hallitukseen ovat ilmoittautuneet rahastonhoitaja ja jäsensihteeri Anne-Mari Huurtomaa-Altarriba, eläinkoti Pesän vastaava Laura Hölkki sekä Sanni Mäkiä.  

Ehdolla puheenjohtajaksi:

Hallituksen ehdokasesittely syksy 2017 - Janina Pohju

Janina Pohju
Olen 27-vuotias eläinsuojeluaktiivi sekä eläinten oikeuksien puolestapuhuja. Jo lapsuuden unelmani oli pelastaa kissoja - lapsena olen jopa suunnitellut paperille oman kissahoitolan häkkeineen ja ulkoilutiloineen. LSEYn toiminnassa olen kuitenkin jättänyt käytännön rakennus- ja remontointityöt pääosin muille aktiiveille ja keskittynyt sen sijaan yhdistyksen toimintaa ylläpitäviin että eteenpäinvieviin tekijöihin. Rakastan ideointia sekä suunnittelua ja olen erittäin innokas, uskalias ja rohkea kokeilemaan kaikkea uutta, mikä voisi auttaa meitä työssämme eläinten hyväksi.

Näen itseni erittäin loistavana valintana LSEYn puheenjohtajaksi, sillä olen sekä vahingossa että tietoisesti ajautunut toimimaan yhdistyksen niin sanottuna byrokraatti- ja taustapiruna - jos joku joskus tarvitsee johonkin yhdistyksen toimintaan liittyvään asiaan vastauksen, se löytyy todennäköisesti minulta. Jos käy niin hassusti, ettei löydykään, osaan yleensä kertoa, mistä tieto löytyy. Puheenjohtajuus on minulle luonnollinen jatkumo kaiken sen työn perään, jota olen yhdistyksen eteen tehnyt väsymättömästi ja aikaa säästelemättä viimeiset kolme vuotta yöt ja päivät. Ei ole olemassa kovinkaan montaa tehtävää tai toimintaa, jota en olisi LSEY-urani aikana yhdistyksessä tehnyt. Minulla on kokemusta siis sekä ruohonjuuritason tehtävistä aina strategisiin päätöksentekoihin asti.

Olen erittäin motivoitunut sekä sitoutunut olemaan mukana luomassa LSEYstä Suomen arvostetuinta ja luotetuinta eläinsuojeluyhdistystä. En kiinnitä toiminnassani huomiota vain seuraavaan vuoteen, vaan seuraaviin kymmeniin vuosiin. Tulevalla kaudella haluan panostaa erityisesti siihen, että LSEYn rooli eläinsuojelun asiantuntijana kasvaa. Tavoitteeni on myös luoda kontakteja muihin aiheeseen liittyviin järjestöihin, yhdistyksiin ja toimijoihin ja syventää yhteistyötä esimerkiksi järjestämällä yhteisiä koulutuksia, tapaamisia sekä yleisöluentoja.

Olen toiminut LSEYn hallituksessa varajäsenenä 2014-2015. Olen toiminut yhdistyksessämme varsinaisena jäsenenä sekä tiedottajana vuosina 2015-2017 sekä sijaiskotina 2012 ja 2017. Olen valtavan kiinnostunut edistämään eläisuojelua myös valtakunnallisessa tasolla ja toiminkin LSEYn liittovaltuustoedustajana kattojärjestössämme SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitossa 2016-2019. Lisäksi olen toiminut myös Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen varajäsenenä 2015-2016.

Koulutukseltani olen yo-matkailuvirkailija sekä restonomi (AMK) ja opinnäytetyöni käsittelee kaupunkibrändäämisen menestystekijöitä johtamisen ja organisaatiorakenteen näkökulmasta. Työhistoriani kattaa toimimista mm. eläintenhoitajana, ryhmänohjaajana, hotellivirkailijana, museo-, ratsastus- ja lentokenttäoppaana, palveluneuvojana, tuntiopettajan sijaisena, terveysalan asiakaspalvelijana, B2B-asiakaspalvelijana, vastaanottovirkailijana, promoottorina sekä itsenäisenä edustajana. Tällä hetkellä työskentelen siellä missä mieleni milloinkin tekee, pääosin varastohommissa, taksin ratin takana tai hyvinvointivalmennuksen parissa. Opiskelen omatoimisesti ravintoneuvontaa, eläinten kouluttamista, itsensä johtamista sekä ratkaisuvalmennusta. Olen erittäin kiinnostunut myös voimaannuttamisesta, vegaanielämästä, ympäristöasioista, evoluutiobiologiasta sekä mindfullnessista. Harrastan eläinsuojelun lisäksi muay thaita eli thainyrkkeilyä.

 

Ehdolla varsinaiseksi jäseneksi:

Anne-Mari Huurtomaa-Altarriba
Olen 32 v. kolmen lapsen äiti, jolla ovat aina olleet kissat lähellä sydäntä. Tällä hetkellä minulla ei ole lemmikkejä, mutta kunhan lapset vähän kasvavat, otamme ehdottomasti Pesältä jonkun ihanan kissakaksikon. Tulin mukaan LSEYn toimintaan vuonna 2015 ja aloitin vuonna 2016 rahastonhoitajana. Lokakuussa 2017 minut valittiin myös jäsensihteeriksi. Olen suorittanut kattojärjestömme SEY:n Ellu-eläintaitokoulutuksen sekä kouluvierailijakoulutuksen ja toimin myös yhdistyksen kouluvierailijana.

Laura Hölkki
Olen 34-vuotias kahden pienen lapsen äiti. Kotona minulla on kaksi kissaa ja hevosharrastus on lähellä sydäntä. Aiemmin minulla on ollut mm. koiria, marsuja, kaneja, hamstereita, lampaita ja hevosia. Pidin löytöeläinkoti Tassutarhaa v. 2010-2015 ja joulukuussa 2016 aloitin Pesällä työskentelyn äitiysloman päätyttyä. Opiskelen nyt oppisopimuksella eläintenkouluttajaksi ja samalla olen töissä Pesällä. Vastaan Pesän toiminnasta, puhelimesta, sähköpostista ja hoidan myös muita yhdistyksen työtehtäviä samalla. Olen tyytyväinen yhdistyksen nykytilaan ja koen että yhdistys on menossa oikeaan suuntaan ollakseen jonain päivänä Suomen luotettavimpien ja arvostetuimpien eläinsuojelutoimijoiden kärjessä. Haluan olla mukana kehittämässä toimintaa kohti tuota tavoitetta.

Jasmin Muukka
Heips! Olen vuonna -99 syntynyt positiivinen ja auttavainen eläinten ja luonnon ystävä! Olen toiminut vapaaehtoisena eläinkoti Pesällä vuoden 2016 kesäkuusta asti, olen kiitollinen päästyäni mukaan! Meillä on aina asustellut eläimiä ja tälläkin hetkellä omistamme kaksi koiraa ja kaksi kissaa :) Harrastan valokuvausta ja pidän laulamisesta, lukemisesta, ulkoilusta ja uusien kielten opiskelusta!

Sanni Mäkiä
Olen 31-vuotias perheen äiti. Asun maalla 3 lapsen, miehen, koiran ja kuuden kissan kanssa. Ammatiltani olen lähihoitaja, mutta olen nyt äitiyslomalla. Koiria meillä on ollut vuodesta -98, niin rotukoiria kuin Espanjasta adoptoituja. Kissat ovat uudempi tuttavuus, mutta niille olen sydämeni menettänyt täysin. Myös kaikkea kalasta kaniin on ollut lemmikkinä vuosien varrella. Lseyn aktiiveihin liityin vastikään, mutta innokkaana eläintenystävänä olisin halukas liittymään hallitukseenkin, jotta voisin parhaani mukaan auttaa eläimiä.

Suvi Rautsiala
Olen 42-vuotias Imatralainen yhdistysaktiivi, joka on aina rakastanut kaikenlaisia eläimiä. LSEYn toimintaan tulin mukaan kun adoptoimme mieheni kanssa kissan Eläinkoti Pesältä vuonna 2010. Ensin olin mukana eläinten viikon ruoka- ja tarvikekeräyksissä, sitten otin vastaan webmasterin pestin ja vuonna 2015 minusta tuli hallituksen varapuheenjohtaja. Lisäksi toimin yhdistyksen tiedotustiimissä ja minut voi myös bongata erilaisista tilaisuuksista pitämässä yhdistyksen infopistettä.

Eläinsuojelutyön lisäksi minulla on myös luottamustoimia eli olen mm. Imatran kaupunginvaltuuston jäsen, Etelä-Karjalan liiton maakuntavaltuuston jäsen sekä Imatran kirkkovaltuuston jäsen, joitakin mainitakseni. Muita minulle tärkeitä ja minua kiinnostavia asioita ovat harrastajateatteri (impro, näytteleminen ja ohjaaminen), luonnonsuojelu sekä ylipäätään erilainen järjestötyöskentely eri yhdistyksissä.

Ehdolla varajäseniksi:

Riina Hallikainen
Olen 30 v- imatralainen, jolle eläimet on lähellä sydäntä. Varapuheenjohtaja Suvi tempaisi minut LSEYn toimintaan mukaan viime vuonna. Olen ollut mukana ruokakeräyksissä ja työpaikkani nuorisotila Koskis on ollut yksi ruokakeräyspisteistä. Koskiksessa järjestettiin myös viime vuonna LSEYn pikkujoulut. Viime vuoden eläinten viikolla järjestimme myös nuorisotilalla piirustuskilpailun. Kotoani löytyy kymmenen lemmikkiä, joista osan olen pelastanut lopetukselta. Tällä hetkellä ei kotiin mahdu uusia lemmikkejä, mutta auttamisenhaluni on suuri. Haavena minulla on jonkin eläinalan tutkinto. Mielelläni olisin mukana ideoimassa ja toteuttamassa LSEYn toimintaa. Työni puolesta minulla on hyvin kontakteja nuoriin ja kokemusta tapahtumien järjestämisestä.

Miia Mänttäri
Olen tuore LSEY:n aktiivijäsen. Etsin pitkään omaa tapaani osallistua ja auttaa eläimiä. Lopulta täydellinen tilaisuus tuli eteeni, kun pitkäaikainen ystäväni, hallituksen nykyinen varapuheenjohtaja Suvi kaipaili apua kuvankäsittelyyn. Siinä hommassa etäisyys ei haittaa, asun nimittäin Helsingissä. Olen kuitenkin Imatralta kotoisin ja vierailen siellä säännöllisesti.

Olen 41-vuotias ja ensimmäisen kissani adoptoin lähes 20-vuotta sitten HESY:ltä. Tällä hetkellä meillä asuu pian 11-vuotias Manteli-kissa, joka on pelastettu Tallinnasta. Koulutukseltani olen agrologi (AMK) ja MMM, jotain tiedän siis myös tuotantoeläinten hyvinvointiasioista, vaikka olenkin kasveihin suuntautunut.


Käytettävissä tarvittaessa:
Katri Irvankoski