Kissan arjen helpottaminen - Jaana Pohjolan luento 27.5.2017

Toivotamme teidät tervetulleeksi luennolle "Kissan arjen helpottaminen" lauantaina 27.5.2017 klo 13-15:30 nuorisotila Monarille osoitteeseen Anni Swaninkatu 7, Lappeenranta.

LSEY ja Jaana Pohjola (eläinten käytösneuvoja MSc, BSc) järjestivät yhdessä luennon "Kissojen käyttäytyminen ja niiden tarpeet eläintaloissa" syksyllä 2016. Luento saavutti suuren suosion: osallistujia ja kysymyksiä oli paljon, keskustelu oli vilkasta ja tästä johtuen menimme jo yliajallekin. Luentoa kiiteltiin ja kehuttiin jälkikäteen vuolaasti ja siitä oli suuri hyöty eläinsuojeluaktiiveille, eläintenhoitajille, kaikille kissanomistajille sekä henkilöille, jotka harkitsivat kissan hankintaa. Jaana lupasi tuolloin tulla uudelle luennolle keväällä 2017 ja luennoida toivomistamme aiheista.

Tällä luennolla kertaamme viime kerran oppeja ja syvennämme tietouttamme kissojen mielen maailmasta. Aiheina ovat mm.
- Kissojen tutustuttaminen uusiin eläimiin (kodin vanhat tai uudet lemmikit)
- Kissan tutustuttaminen uusiin ihmisiin (miten esitellään vieraat kissalle ensimmäisen kerran)
- Kissan tutustuttaminen uusiin ruokiin (kuinka opettaa syömään märkä/kuivaruokaa jos vain toinen maistuu ja miten raakaruokailu aloitetaan)
- Kissan tutustuttaminen hoitotoimenpiteisiin (esim. miten kynnet saisi leikattua, pitkän turkin harjattua, korviin ja suuhun katsottua ja lääkkeet annettua joko pillerinä tai ruiskulla)
- Miten valjaisiin opetellaan ja miten matkustetaan autossa
- Aran/pelokkaan kissan käsittely
- Miten toimia aran tai aggressiivisen kissan kanssa
- Vinkit ihmiseen tottumattoman kissan kesyttämiseen
- Villien, agressiivisten tai todella arkojen kissojen lähestyminen, käsittely, mahdolliset lääkitykset sekä huoltotoimet häkissä
- Kissan stressi - mitkä tekijät lisäävät stressiä, mitkä vähentävät ja miten kissan stressiin voi omalla toiminnalla/ympäristön muokkauksella vaikuttaa
- Miten toteuttaa kissojen aktivointia Pesällä/kotioloissa

Jaana Pohjolalla on vahva kokemus alalta ja hän työskentelee yhteistyössä eläinlääkäreiden kanssa neuvomalla omistajia eläinten käytösongelmissa. Lisäksi hän järjestää kursseja sekä luentoja ja opettaa eläintenhoidon opiskelijoita. "Työssäni pidän eniten siitä, että pienilläkin toimenpiteillä voi arkielämä eläimen kanssa parantua merkittävästi, aina ei tarvitse muuttaa kaikkea.” Lue lisää Jaanasta ja hänen työstään Eläinkoulutusblogista: https://elainkoulutus.fi/

Luennolle on vapaaehtoinen pääsymaksu, jolla voit tukea Eläinkoti Pesän toimintaa. Osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista, mutta toivomme ilmoittautumista sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jotta osaamme varata mm. tuoleja ja tarjottavaa tarpeeksi. Mikäli paikkoja ei riitä kaikille, vastaanotamme sisään luennolle ensisijaisesti ne henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet ennakkoon.

Tervetuloa paikan päälle oppimaan lisää hurmaavista kissaystävistämme ja niiden mielenkiintoisista tavoista!

Tietoa parkkeerauksesta:
Monarin välittömässä läheisyydessä ei ole ilmaisia parkkipaikkoja. Lähin maksullinen parkkipaikka on Technopoliksen parkkihalli (P-Pormestari), johon sisäänajo on luiskaa pitkin Valtakadulta Technopoliksen (Valtakatu 49) ja pääkirjaston (Valtakatu 47) välistä. Parkkimaksu on klo 18 saakka 1,5 euroa/tunti ja klo 18 jälkeen 0,50 euroa/tunti ja se maksetaan poislähtiessä toteutuneen pysäköintiajan mukaan. Parkkihallista pääsee suoraan ylös Vapaudenaukiolle, jonka laidalla Monari sijaitsee. Lisätietoja: http://www.williparkki.fi/pysakointitalot/p-pormestari.

Lähimmät ilmaiset parkkipaikat ovat Peltolan koulun parkkipaikka koulun ja vesitornin välissä (Lappeenkatu 2), josta matkaa Monarille noin 250 m sekä Kimpisen urheilukentän parkkipaikka (Urheilukatu), josta on matkaa Monarille noin 450 m. Urheilutalon parkkipaikka (Pohjolankatu 29) josta matkaa Monarille noin 650 m.